Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Millar & Romita Jr: Ha/Ver 2.

2019. augusztus 12. - BBerni86

Bosszúállós, önbíráskodós, civil életbe visszailleszkedős.

Mindy az anyjával és annak férjével él most együtt. A mostohaapjának, aki különben rendőr, megvan a magához való esze. Pontosan tudja, ki volt Mindy korábban. Megkéri, hagyjon fel azzal az élettel, a saját és az anyja biztonsága érdekében is. Mindy azonban tudja, addig nincsenek biztonságban, amíg D’Amico bandáját, melyet a ha_ver2_8_12.jpghalott vezér testvére vett át, nem számolja fel. De a látszatra adnia kell, és Dave lesz, akit bevon a terveibe. Míg ő azt tanulja a fiútól, hogyan legyen hétköznapi, ő a hősségre képzi új barátját. Ám az utolsó összecsapást a lánynak kell megvívnia, egyedül. Közben Chris D’Amico is a visszavágásra készül, fejlesztve a harci készségeit a Batman: Kezdődik mintájára.

Ha szigorúan vesszük, akkor ez nem a Kick/Ass 2. fejezete. Ez egy közbeékelt mini képregény sorozat, ami Mindy karakterét teszi a középpontba. Azonban az események az előző kötet végétől folytatódnak, és a karakterek is ismerősek. Így ez csak elméleti feltevés, akár lehetne is a 2. kötet.

Az alap képregényt is szerettem, naná, hogy a kedvenc karakterem saját története még jobban tetszett. Dave itt csak mellékszereplő, és pont jó is így. Amikor kell, humort hoz a történetbe, mert ő továbbra is igencsak messze van attól a szinttől, amit Mindy képvisel. Egész sajátos is, ahogy a kislány oktatja és dirigál az évekkel idősebb fiúnak… Mondjuk, mindenki jobban járt így, csak a bűnözők nem.

A cselekmény nagyon egyszerű. Mindy fel kell, hogy számolja a bandát. Így bosszút áll az apjáért, egyben biztosítja, hogy ne járjon a nyomába senki bosszúért lihegve. Nincsenek váratlan csavarok vagy fordulatok, csak egy fekete humorral átszőtt bosszúhadjárat. Legfeljebb flashback elem akad, amikor Mindy visszagondol az apjával töltött időkre.

Ám egy más szinten is működik a történet. Mindy titkos énje, Kis Dög – a Hit Girl az ő esetében is jobban hangzik, de Kick/Ass nevével ellentétben ezt hajlandó vagyok a fordítás szerint használni – az utca réme, egy hős. Mindy azonban azzal szembesül az iskolában, hogy a menő lányok kikezdik. Egy olyan fronton kell bizonyítania, ami hétköznapi, neki pont ezért nehéz feladat. De az, ahogy a rettenthetetlen lány sebezhető és emberi oldala is feltárul, teszi a képregényt igazán erőssé.

Chris részei számomra a humor forrásai voltak. Az, ahogy Chris és a kiképzői is folyton a Nolan filmből merítenek ötletet, kész. Azt is szerettem, hogy ugyan parodizálja annak a filmnek az elemeit, tisztelettel és humorral teszi azt. (Nagy Batman és Nolan rajongó énem ezt kifejezetten tudta értékelni.) Látom azt is, hogy ez a szál előkészíti a következő kötetet, de most jobban hatott rám a humora.

Humor. Itt bőven akad belőle az éjfekete és véres stílusúból. Ráadásul minden téren. Akad bőven szituációs humor – az agyamba égett, mit lehet kezdeni egy születésnapi ajándékba kapott terroristával, vagy egy játékmacival, ha pedofil akarsz fogni. Vannak beszólások, helyzetek, amelyek borzalmasságukban is viccesek.

A grafikájával is jóban vagyok, pedig azt gyakran nehezen viselem el.

Én nevezek a 3. kötetre is, már előrendeltem. Addig pedig itt van nekünk Kis Dög.

 

Millar & Romita Jr: Ha/Ver 2. - Mint képregény: 90% sötét humorú. Egyszerű, de izgalmas és véres cselekményű, menő hős.

Szubjektíven: 95% Mindy karakterét bírom, a sok Batman utalást is. Jókat nevettem rajta.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr9415004698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása