Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Cates & Show: Thanos győz

2019. augusztus 19. - BBerni86

Hódítós, önmagával szembenézős, végzetes.

Thanos már minden ellenségével leszámolt, minden célját elérte, a világ ura lett. Élő is elvétve akad már csak az univerzumban, nem is tudja, mivel kellene lekötnie magát. Így lelkesen is ugrik be az új kalandba, ami a jövőbe vezet. Ahol saját, idős énje várja, aki az utolsó nagy csatára készül, egy olyan ellenféllel, aki ellen saját magára van szüksége. Thanos ugyan elkeseredik öregkori énjét látva, akit szánalmasnak tart, de egy jó verekedésre 8_19thanos_gyoz.jpgmindig kapható. Így találkozhat az Utazóval, aki évtizedeket töltött azzal, hogy méltó legyen. Azonban a titánnak rá kell jönnie, hogy az igazi ellenfél, akit Thanos le akar győzni, nem is az Utazó volt. Egy sokkal hatalmasabb cél vezeti, amit csak az ifjú Thanos érhet el.

De utálom, hogy nem írhatom le rendesen, mert azzal elmesélném a képregények végét! Mert ez több füzet, egy kötetben összefűzve. Egy kerek, összefüggő sztori, aminek a végére van tartogatva egy fordulat, ami mindent árértelmez.

Az nehezebb kérdés, ez mennyire váratlan. Ha figyelmesen olvassuk a részeket, azért sokkal előbb ki lehet következtetni, mi idős Thanos igazi célja a fiatallal. De itt az is spoiler lenne, így kibírom anélkül, hogy ezt kielemezném.

Helyette kiemelem azt, mennyire ötletes a történet, amibe beleékeltek más történeteket is. Az, hogy a Szellemlovas milyen pokoli alkukat kötött, remek kitérő volt, kiegészíti ezt a történetet és önmagában is érdekes.

Az egésznek hangulata van. Jónak nem lehet mondani, de valahogy magával sodor. Éreztem benne egy kis fekete humort, kegyetlenséget, de mégis valami fájdalmasat. Anti hős történet, érdekes hőssel a középpontban.

Igyekszik Thanos egyszerre összetettségét és egyszerűségét megmutatni. Mert igazából nem egy bonyolult lélek szegényem, és a céljai is egyszerűek. Minden életnek véget vetni, elpusztítani az univerzumot. Amiért ezt teszi, az sokkal nehezebb dió. Szerelmesnek lenni a halálba, és mindent neki adni, hogy elnyerje?

Komolyan törtem a fejem, ez mennyire metafora vagy szó szerint kellene vennem? Valamennyire végzetes, hogy Thanos, akinek nincs legyőzője, abba az egyetlen lénybe szerelmes, aki mindennél hatalmasabb, még nála is. Egyáltalán, mint nőbe szerelmes Thanos, vagy a halálba, mint Halálba? Ez az, amit még nem dekódoltam.

A történet így két síkon mozog. Van egy érzelmi része, benne a fiatal és az idős Thanos megváltozott karakterével, miközben a mag mindkettejükben ugyanaz. Másrészt, jó sok verekedés és küzdelem története ez. A kedvenc részem egyértelműen az, amikor Utazó felfedi, miért most jött.

Korrekt a képregény grafikája, illik azokba a Marvel sorozatokba, amiket eddig láttam. Mondjuk, az nem volt sok, de simán oda lehet tenni a polcra a Marvel kapitány mellé.

Véres, durva dolgok is akadnak benne. A Bosszúállók meggyilkolt, szétszakított alakja kísérteni fog egy darabig. Ehhez képest a csettintés kedves volt a filmen…

Kicsit szórakoztató, kicsit gondolkoztató, de érdekes képregény. A plusz darab, melyben Thanos hódításaiba leshetünk bele, meg humor felsőfokon. A cuki bolygó… az nagyon kész.

 

Cates & Show: Thanos győz - Mint képregény: 70% jól összerakott, korrekt történet érdekes mondanivalóval, jó szerkesztés.

Szubjektíven: 65% van benne ötlet, tetszett a grafika is, de a szimbolikáját még fejtegetem.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr5915013656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása