Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Cates: Az Ezüst Utazó - Feketeség

2023. augusztus 19. - BBerni86

Fülszöveg: az_eu_feketeseg.jpg

UTOLÉRI-E A VÉGZETE NORRIN RADDOT?

Szerintem:

Nem a végén kellene kezdeni, de most ott volt az, ami a legnagyobb hatást tette rám. Van ott egy köszönöm, Stannek. Hozzá egy kép és egy idézet. Stan Lee Ezüst Utazó képregényéből van, a Példabeszédből. Olvastam azt is, és annak fényében ezt a képregényt most úgy néztem, mint annak egy más verzióját.

A történetben van kaland, van tényleges története is, de

leginkább arról szólt számomra, hogy Norrin Radd vezekel. Túl sokáig volt a Halál, a világpusztító eljövetelének hírnöke. Túl sok szépséget, szelíd bolygót látott elveszni. Jóvá akarj tenni, ez motiválja a harcait a kötetben. Mert ellenfél akad bőven és Norrin a kozmoszt járja a legsötétebbekkel hadakozva.
De közben meg kell értenie, hogy a kozmikus renden nem változtathat. Ahol Fény van, kell lennie sötétségnek is. Így egy új utat kell találnia, hogy megbékélhessen magával és a korábbi tetteivel.

Tetszett a történetben, hogy olyan szereplőket mozgat, akiket képregényben még nem látta. Egészen más az itteni, fiatal Ego, mint akit a Marvel filmekből megismertem. De lekötöttek a különféle bolygók is.

Az akciót is korrekten megfogja. Nem ez az első Ezüst Utazó képregény, amit olvasok, de talán ebben volt legötletesebben használva a deszkája, fegyverként is.

Ennek ellenére grafika nem tetszett. Bár még nem volt hozzá szerencsém, de ilyesminek képzelek egy drogos trippet. Kavarog, nagyon színes, szétfolyik. A szememben gyakran furcsák az emberi alakok.
Benne vannak viszont a borító variánsok. Azokban akad nagyon látványos is, amelyek akár plakátként is elmennének. Sajnos, azok csak a borítók, maga a képregény nem úgy néz ki.

Most is áll, hogy van benne utalás más képregényekre, így univerzumba is illeszkedik. Szerencsére, ez a jelen történetet nem befolyásolja, érthető magában, vagyis: saját történet. Bele tudok keveredni, mit és milyen sorrendbe olvassak, de ez így jó magában is.

Nem lett a kedvenc Ezüst Utazó történetet, de azt a bizonyos másik történetet szépen megidézi, és jól hozza az Utazó szellemiségét: a Fény harcosát, a vezeklést.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr7218194921

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása