Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Baráth: Az igazság nyomában

Igazság 1.

2019. augusztus 23. - BBerni86

Tárgyalótermi, flörtölős, múlttal szembenézős.

Hannah Jones az ügyészség csillaga volt, míg nem vétett egy hibát. Rég fizet érte: nem kap ügyeket, csak telik az ideje. Míg a főnöke lánya be nem pereli híres zenész férjét nemi erőszakért és bántalmazásért. Ez volt Hannah területe, egy személyes tragédia miatt ezek az ügyek személyesen is mindig érintik. Egy megjegyzése 8_23az_igazsag_nyomaban.jpgannyira megtetszik a fiatal nőnek, hogy kéri, Hannah vigye az ügyét. A nő így visszatérhet a bíróságra, egyből egy kiemelt üggyel. A magánéletében is úgy tűnik, kedvező fordulat áll be: a szomszédba költöző Max nagyon szexi és rendes, egyre közelebb kerülnek egymáshoz. Míg ki nem derül, hogy az üggyel valami nem stimmel. Míg rá nem jön, hogy Max igazából Jason, a védelmet képviselő sztárügyvéd, aki hátsó szándékkal kezdett viszonyt Hannah-val. De Hannah nem az a nő, aki feladja. Az igazságért dolgozik, bárki és bármi ellen kell is harcolnia.

A tárgyalótermi krimi az egyik gyengém. Pláne, ha amerikai rendszerben játszódik a regény, vagyis ott van az esküdtszék, nem csak egy bíró dönt a korábbi jogi esetek alapján. Pláne, ha az ügy is érdekes, amiben ítéletnek kell születnie.

Baráth Viktória regénye azért emlékezetes, mert egyszerre korrekt tárgyalótermi krimi és guilty pleasure női regény. Gondoltam is rá, hogy strandkönyvnek sorolom be, de ahhoz túl jó a tárgyalótermi fele, így inkább kriminek rangsoroltam.

A regény egy ügy körül bonyolódik, de ennek keretén belül jól rákapcsolódik a szereplői életére. Hannah múltja, a sötét foltja. Jason, aki valamilyennek tűnik, de van egy mélyebb oldala is. Az ő történeteik, karakterük, ami nagyon sokat ad a történetnek. Mindkettő múltjában vannak olyan események, amelyek közvetve az ügyhöz is hozzátesznek. Mindkettő hivatástudata, küldetése onnan fakad, és jobban megérthetjük azzal, hogy ismerjük az indítékaikat. Mert egyikük sem egy hibátlan lény, nagyon esendőek, de pont ezért kedvelhetőek.

Ahogy belegondolok, Jason elég mocskos húzásokra képes – mégis, milyen dolog álcában összejönni az ügyésszel, hogy aztán a viszony összezavarja a másikat, amikor rájön, kivel bújt ágyba? Abszolút nem kellene szimpatikusnak lennie ez alapján, de Baráth fordít rá energiát, hogy megmutassa, mi a különbség a férfi igazi énje, amit keveseknek mutat meg, és a kemény felszín között, ami sikeres ügyvéddé tette.

Hannah és Jason végig kerülgetik egymást a történetben, keményen flörtölnek, még akkor is, ha éppen Hannah mérges a férfira. Jó párost alkotnak, és ez a humorosabb, lazább párkapcsolati megközelítés jobban tetszett, mintha egy nyálregényes nagy szerelmet kaptunk volna. Ez valahogy kevésbé mesés, hihetőbb.

Tárgyalótermi krimiként is jól sikerült. Megmutatja, milyen lehet egy ügyész munkája. Hogyan keresi az igazságot, építi fel a vádat. Az ügyben akad csavar is, így ez a rész is izgalmas tud maradni. A tárgyalóteremben is küzdenek a felek, de abból kevesebbet kapunk. A háttérmunkát éreztem hangsúlyosabbnak, de az is érdekes tudott lenni.

Olvasmányos, szórakoztatóra megírt kötet. A vége ráadásul olyan, hogy az ember kíváncsi a folytatásra is. Én legalábbis az lettem, fogom olvasni és mesélek a 2-es kötetről is.

 

Baráth: Az igazság nyomában – Mint krimi: 75% kicsit krimi, kicsit szerelmes. Jó tempójú, változatos, divatos témákkal.

Szubjektíven: 85% korrekt tárgyalótermi krimi, guilty pleasure körítéssel. Szórakoztató!

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr7215020476

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása