Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

R. Kelényi: Barcelona, Barcelona

2019. szeptember 11. - BBerni86

Karriert váltós, városnézős, szerelmes.

Caroline elégedetlen az életével. Beragadt egy asszisztensi állásba, miközben azt szeretné, ha a kiadó nem titkárnőként, íróként alkalmazná. A szerelmi élete is katasztrófa: van ugyan valaki, de az illető jön és megy, így nem lehet komolyan venni és tervezni sem. A nő, egy merészet húzva, elmondja az ötletét a főnökének: elmenne 9_11barcelona_barcelona.jpgBarcelonába, ahol netes társkereső alapján minden este randizna. A tapasztalataiból cikket írna a lapnak, ami kicsit konyaművészet, nagyon szerelmes. Pont, ami a megürült rovatba kellene. Caroline kap egy esélyt, így a spanyol városba találja magát. Ám a spanyol férfiak élőben nem olyan szórakoztatóak, mint a képeken. Szerencse, hogy a katasztrofális randik szünetében megmentőre bukkan a jóképű hoteltulajdonos személyében…

Talán már vége a nyárnak, de a hangulatot olyan könyvekkel még őrizhetjük, mint a legutóbbi R. Kelényi Angelika-kötet. Ez ugyanis kifejezetten egy női, szórakoztató strandkönyv nyaralással és szerelemmel tele, a borító is tükrözi az egésznek az atmoszféráját.

Általában az írónő történelmi romantikus regényei nekem jobban bejönnek, de ezt a kötetét egészen megszerettem. El is mesélem, miért.

1: a cselekménye egy romantikus komédiáé. Hősnőnk szakmai okokból, meg persze romantikus vágyakkal telve kezdi el a vakrandikat. Mindegyik katasztrófába torkollik, és nagyon szórakoztató, amiket az írónő kitalált. Folyamatosan vártam is, milyen kalandot és férfit kell túlélnie Caroline-nak. Olvasója válogatja, kinek mi lesz a legviccesebb. Számomra a csóró volt, aki hasonló találkákkal gondoskodik a jó étkezéséről. Még az is tetszett, hogy olvasóként teljesen nyilvánvaló, hogy ki lesz a nőnek az igazi.

2: bár tipikus romantikus szálakat görget, azért egy-egy csavart, vagy bonyodalmat beletesz. Nem csak annyi van, hogy a pár megismerkedik, nagyon szerelembe esik és eljutnak a rózsaszín naplementéig. Caroline korábbi kapcsolata különösen életszerű és éles lett, kiválóan ellenpontozza azt a filmbe illő kapcsolatot, ami majd szövődik a férfi hőssel.

3: Caroline modern nő, aki küzd az álmáért. Tetszett, ahogy összekapja magát, és belevág a kalandba. Ahogy mer kockáztatni. Talán ezt tanulságként is viszem magammal a regényből: ha valami kényelmesnek tűnik, megfelel, de nem tesz boldoggá, nem biztos, hogy megéri beleragadni. Talán rosszabb lesz, ha váltasz, de elsülhet jól is. Caroline története arról szól, hogy se a magánéletben, se a karrierben nem szabad birkának lenni.

4: Barcelona. Bár a spanyol városok közül nekem nem ez volt a legszebb, de szeretem én is. Imádtam azt a lelkesedést, ami kisüt a lapokból. A spanyol konyha, Gaudí művészete, a spanyol életérzés és ezek szeretete átüt a történeten. Napfényes regény – nem véletlenül ajánlom, mint strandkönyvet.

5: szeretem az írónő stílusát, ebben a regényében is. Jó leírásai vannak, nem viszi túlzásba a karakterei lelki életét, de azért bemutatja azt is. Könnyed és könnyen is olvasható.

Akarjak hibát keresni benne, vagy ami nem tetszett? Nagyon nem. Legfeljebb annyit jegyzek meg, hogy ez egy női mese. Túl szép, hogy igaz legyen.

De pont ezért jó a strandra! Álmodozni lehet vele pihenés közben.

 

R. Kelényi: Barcelona, Barcelona - Mint strandkönyv: 85% a sztoriban lelkizés, szerelem, női kérdéskörök és szép helyek várnak.

Szubjektíven: 70% sok mindent át tudtam benne érezni, csak a romantika volt sok nekem.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr5215063612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása