Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Idézzünk!

2019. október 02. - BBerni86

Lelkiismeret és gyávaság tulajdonképpen egy és ugyanaz, Basil. A lelkiismeret a cég bejegyzett neve. (Wilde: Dorian Gray arcképe)

 

Merj önmagad lenni! Ha megteszed, mások is észre fogják venni, hogy milyen értékes vagy valójában. (Baráth: Első tánc)

 

A mai világban a technológiával foglalkozó történetek a legfontosabbak. A modern embereket megmozgató álmokat mind programkóddal hegesztik össze és keltik életre, vagy vagy esetleg a kód az éteri túlvilágban működő varázslat. (Liu: Minőségi időtöltés; IN: Az év legjobb science fiction és fantasynovellái 2019.)

 

A harag rossz tanácsadó. A bosszúval nem csak az veszít, akivel leszámolnak. A megtorlás sohasem egy embert érint, és furcsamód, amikor a megtorló eléri a célját, többnyire már nem is okoz számára örömöt a siker. (R. Kelényi: Szulejmán és a magyar udvarhölgy)

 

A nevetés nem éppen a legrosszabb kezdete a barátságnak és mindenesetre végnek is legjobb. (Wilde: Dorian Gray arcképe)

 

Vég nélkül azt sulykolják az emberbe, hogy bármi lehet belőle, amit csak akar, tényleg bármi, de mondani igazából ezt mondják: lehetsz bármi, amit csak akarsz, feltéve, hogy ugyanolyan akarsz lenni, mint mi. (Dahl: Fiú a küszöbön)

 

Ha egy ajánlat túl jól hangzik, ott valami nem stimmel. Ebben a világban nem kínálják tálcán a főnyereményt, de még ha így is lenne. csak egy jobb kihagyni egy fantasztikusnak ígérkező üzletet, mint kockáztatni. (Kepler: Nyúlvadász) 

 

(…) sosem azáltal válik valaki hőssé, mert igyekszik azzá válni. Az ilyesmi inkább csak megtörténik az emberrel. A hősök mindig a véletlenszerű körülmények szülöttei, és az emberek akaratukon kívül válnak hősökké. (Steel: A helyzet magaslatán)

 

A kovács tudta azt, amiről a gazdák nem vettek tudomást: ha rabszolgává teszel valakit, te magad is azzá válsz. (P. Djéli Clark: George Washington kilenc néger fogának titokzatos története; IN: Az év legjobb science fiction és fantasynovellái 2019.)

 

– Én gyenge vagyok… És ami azt illeti, jogom van hozzá, hogy gyenge legyek – vágja rá a fiú.
– Akkor nem maradsz életben. A gyengéknek nincs helye ezen a világon. (Kepler: Nyúlvadász)

 

A legközönségesebb holmi is kedves, mihelyt eldugjuk. (Wilde: Dorian Gray arcképe)

 

A királyné ellenben még ma is úgy gondolta, hogy sohasem tudhatja az ember, melyik ellenségből lesz egyszer csak barát, és melyik barát válik ellenséggé. Igen szűk a határmezsgye, és könnyen fordul a köpönyeg, ha az érdekek úgy kívánják. Ezért sem árt több vasat tartani a tűzben. (R. Kelényi: Szulejmán és a magyar udvarhölgy)

 

Az Országunk nem tökéletes. Nincs ország, mely az lenne. De bármelyik ország törekedhet rá, hogy tökéletesebbé váljon – még ez itt, még Anglia is. És minden ország magában hordozza a tökéletesség lehetőségét: valahol, valamikor, valaki. (Duncan: Egy ügynök Utópiából; IN: Az év legjobb science fiction és fantasynovellái 2019.)

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr9415060946

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása