Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

SpoilerZóna

Fletcher: A jövő reménye

2019. október 20. - BBerni86

A változás folyamatosan zajlott. Egyre kevesebb kislány született, majd már egy sem. A tudomány nem talált megoldást: a lányt váró anyák sorra elvetéltek. Az emberiség már a kihalásra készült, kereste az alternatívákat a r1_13.jpglétezésre: például gépre tölteni a tudatot.

Igazi reményként érkezett, amikor egy idős házaspár, 8 sikertelen korábbi terhesség után babát várt. Kislányt. Eve megszületett, és minden más projekt le lett állítva. Már születésekor az emberiség reménye lett, akitől azt várták, majd fennmarad általa az emberiség. Az anyja azonban meghalt a születésekor, az apja ebbe beleőrült, így a kislányt egy biztos helyen, elzárva, két orvos felügyelete alatt nevelték fel.

Eve betöltötte a 16-ot, már kezdeni akarják a projektet. Három jelöltet találtak, aki alkalmas lenne a párjának, és akivel családot kellene alapítania. Sorra ismerheti meg őket, hogy kiválassza, aki a legszimpatikusabb neki. A lány egyszerre várja is ezt, nem is.

Kisgyermek kora óta ugyanis van egy legjobb barátja: Holly. A lány igazából nem létezik, csak egy hologram. r5_12.jpgMögötte azonban három igazi ember van, pilóták, akik irányítják az illúziót. Eve a szemükről különbözteti meg őket, az ugyanis az eredeti, nem kivetítés. A kedvence van vele gyerekkora óta. Hozzá vonzódik, bár az igazi énjéről nagyon keveset tud.

Bram Wells a forradalmi holo-technológia feltalálójának a fia. 4 éves kora óta játssza Holly-t, így tulajdonképpen Eve mellett nőtt fel. Az évek során több pilótatársa akadt: de amint a fiúk beleszerettek Eve-be, menniük kellett. Ő eddig csak a barátja volt, de magában már érzi, már neki is többet jelent a lány. Próbál küzdeni az ellen, hiszen tudja, három jelölt van, akik közül Eve párja kikerül, és ő nem tartozik közéjük.

Az első találkán a fiú lehányja a hányt, kikerül a listáról. A második rátámad, és meg is öli a nevelőanyát, aki eljátszotta Eve szerepét. A lányt kimentik a szobából, és most szemtől szemben állhatnak egymással. Eve felismeri benne a barátját. Már Hollyként is magáról kérdezgeti, meg akarja ismerni. Nem Holly, Bram kell neki.

r4_15.jpgA tudósok a 3. jelöltet bemutatni sem akarják, már a mesterséges megtermékenyítést preferálják. Eve bele is egyezik, miközben Holly/Bram, akiről álmodozik. Bram is érzi, de nem mer lépni. Hagyja, hogy Eve közeledjen felé. Amikor az első csók elcsattanna, közbeavatkozik a vezetőség.

A fiút nem engedik Holly szerepébe, büntetésben van. Ő közben gondolkozik, és pár dolog feltűnik neki. Az apját számon is kéri, aki nem tagad. Igen, Eve szüleit ők távolították el, hogy nekik megfelelően nevelhessék a lányt. Még a pár jelölteket is manipulálták. Mindig is ez volt a terv, és Eve semmit nem tud az igazi külvilágról, csak grafikus hazugságokat ismer. Az igazság felfedése azt is jelenti, hogy dr. Wells kiadta a fia kivégzésének parancsát.

Bram azonban megszökik, és csatlakozik az ellenálláshoz. Eleinte nem bíznak benne, de mivel Wells fia és Eve mellett nőtt fel, felismerik, hogy ő lehet a rendszer megdöntésének a kulcsa. A cél is közöd: Eve kiszabadítása. Most szembesül azzal is, mennyire hazug volt eddig a világa. Eve a vállalat eszköze, hogy mindenkit sakkban tartsanak. A pár jelölteket is tulajdonképpen pénztárca alapján választották.r3_17.jpg

Kezdetben a lány apját kell kiszabadítaniuk. Bram jön rá, hol őrzik. A szabadító akció azonban komoly áldozatokat követel: ott hal meg Johnny, Bram lelkes új legjobb barátja, és a lázadók vezetője, Frost is.

Eve közben megkapja egy titkos jóakarójától az anyja naplóját, a kiszabott lapokat is. Ráébred, hogy itt ő csak egy eszköz, egy szülőgép lehetne. Hazugság minden. Szökne, de egyedül nem képes rá. Fogságban tartják, és már nem is játsszák meg, hogy a védelmezői.

A lázadók következő terve: Eve kiszabadítása. Bram hagyja lefagyasztani magát, már r2_15.jpgaz épületben az egyetlen barátja, az egyik pilótatársa olvasztja ki, és viszi el a szökési üzenetet Eve-nek. A lányba aznap ültetnék be az első embriót, de most az utasításoknak megfelelően, életében először megtöri látszatvilága illúzióját, és szökne. Bram már várja.

Az épület tetején vannak, egymáshoz szíjazva, ugrani készülnek. Vivian és dr. Wells tombolnak, miközben ők az első csók váltása közben ugranak az épületről.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr7115193080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása