Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Aaron: Thor

A mennydörgés istene

2019. október 26. - BBerni86

Nyomozós, háborús, időt átszelős, felnövős.

Thor a vikingekkel kalandozik, amikor egy holttestet mos ki a tenger. Látszik, kegyetlen halál jutott neki. Thor szeme még valamit meglát: ez egy isten teteme, és valaki meggyilkolta. Egy újabb kalandon újabb halott 10_26thor.jpgisteneket talál – már véget akar vetni annak, hogy valaki az életükre tör. Ahogy nyomozni kezd, rá kell jönnie, valaki nagyon rég és eredményesen írtja a halhatatlanokat. Az Istenölő nyomába ered korokon és életeken át, hogy egy mindennél fontosabb harcot megvívhasson. Ám lehet, hogy most olyan ellenfélre akadt, akinek a mennydörgés istene sem igazi ellenfél. Az Istenölő is érzi, számára Thor a nagy ellenfél. Ő az, akit utoljára akar hagyni, akinek a vére bevégezné az istenek korát. Ám az utolsó csatába Thor nem egyedül érkezik: az ifjú, az érett férfi és a vén bölcs együtt vívja a végső csatáját.

Kinek melyik a kedvenc Bosszúállója? Lassan már ott tartunk, bármelyik is legyen, fogunk olyan kiadványra bukkanni, amelyben ő a főszereplő, magyarul is. A Marvel nem véletlenül birodalom, van mögötte a filmeken túl képregények, figurák, mindenféle játékok és nagyon sok rajongó.

A Thor rajongók már örülhettek a kedvencüknek a Loki című képregény lapjain, de most a villámisten előlép főszereplővé az egyik frissebb Fumax képregényben. Nem akarok minden poént lelőni, de az isten múltja, jelene és jövője is a lapokon, így többszörösen is megismerkedhetünk a karakterrel és fejlődéstörténetével.

Thor itt ugyanis nem az a figura, akinek a filmekben láttuk. A fiatal Thor még forrófejű, nagyon bizonyítani akar és megfelelni az apjának. Egy ifjonc, kemény ököllel és harci kedvvel. A bosszúállók közé tartozó felnőtt énje komolyabb és most küszködik az élet nagy kérdéseivel. Ahogy az Istenölő, az én kedvencem is talán ő. Mert erős, igazi hősies isten, de ugyanakkor van egy sebezhető oldala is, valami mélyen emberi. Végül, az istenatya Thor. Neki már megvannak a válaszai, mögötte van nagyon sok harc és szenvedés. Bölcsebb, fáradtabb, de benne van az a szikra, ami a korábbi életszakaszaiban is. Ők hárman együtt egyszerre képesek megmutatni, hogyan fejlődik egy karakter. A lényege marad ugyanaz, de a környezet és a tapasztalat sokat finomít a tulajdonságokon.

Thor mellett az Istenölő is komoly karakterépítést kap. Nem egy céltalan gonoszról beszélünk, hanem egy olyan alakról, akit a szenvedés egy sötét útra terelt. (Neki is látjuk a múltját, jelenét és a céljait.) Sok mindenben együtt is tudtam érteni vele, ugyanakkor a bukása is elrendelt egy ilyen univerzumban. Hogy harcolhatna valami ellen, amivé saját maga is válik? Szerettem ebben a képregényben, hogy képregény volta ellenére valóban építi a karaktereket, fejleszti őket.

A történet cselekménye is változatos és több síkon vezetett. Korszakokon vezet át, több szálon. Akadnak benne nagy harcok, de csendesebb és elmélkedős részek is. Beleférnek nagy tragédiák, de humor is.

A képregény grafikai része is figyelemre méltó. Festményszerűek a képek, sokat kifejeznek önmagukban is, jó volt őket nézni és lapozni a kötetben.

Szerettem ezt a kiadványt. Fogom még lapozgatni és olvasgatni.

 

Aaron: Thor – A mennydörgés istene - Mint képregény: 90% a grafikája festményszerű, a cselekmény összetett, a karakterek erősek.

Szubjektíven: 85% bejött a humora, szerettem a kötet kivitelezését is. Drámai is tudott lenni.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr6215257930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása