Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

McGuire: Perzselő menedék

2019. november 01. - BBerni86

Szerelmes, új életet kezdős, felnövős.

Darby Dixon sok rossz döntést hozott életében. Arra törekedett, hogy mindenki elégedett legyen a környezetében, nem tudott nemet mondani. Így kötött ki egy férfi mellett, aki rendszeresen verte. Hozzá is menne: 11_1perzselo_menedek.jpgde az esküvő előtt rádöbben, hogy terhes. Már nem csak magáért, a babáért is felelős. A szökés mellett dönt. A hegyekben kezd új életet, ahol pincérnőnek áll be. Ide járnak a hegyi tűzoltók és a közeli katonai bázis dolgozói is. Trex veterán, aki sok harctéri sérülést cipel a lelkében. A lányt meglátni és megszeretni egy pillanat műve volt: amíg eléri, hogy Darby többet lásson benne, mint egy újabb férfiban, már tovább tart. Ketten képesek lehetnek megbirkózni a démonaikkal, és családdá válni.

Jamie McGuire annyira sikeres lett a Maddox testvérekkel, hogy képtelen szabadulni tőlük. Miután hosszan elbeszélte Travis történetét, következhetett a sok fivére, most pedig már az alkalmi ismerősöknél tartunk. Meg is lepődtem, amikor a Maddox ikrek pont abban a bárban iszogatnak, ahol Darby dolgozni kezd. Ezen most sírni vagy nevetni kellene? Pártolom az univerzumépítést, de ez már kezd sok lenni.

Hiszen itt nem fontos, hogy ezek a szereplők ugyanabban a valóságban léteznek! Semmit nem ad a történethez, hogy a tűzoltók között ott van ez a testvérpár is. Maximum az elszánt rajongók örülhetnek, hogy jut nekik 1-2 mondat az egész történetben. Aki viszont nem megszállott rajongó, az hozzám hasonlóan felvonhatja a szemöldökét, miért kellett e fiúknak megint feltűnnie, ily értelmetlenül ráadásul.

Igaz, a szerelmi szálért sem lelkesedtem jobban. Annyira mese ez a sztori, hogy egyszerűen nem vette be a gyomrom. A csaj, aki tényleg iszonyatos mélyre lement megfelelési kényszerből, egy csapásra megváltozik, mert terhes lett? Az, aki gyerekként hagyta, hogy molesztálják, hogy örüljön az öregember, aki szeretett nyúlkálni, most elhagyja az addigi nagy szerelmét? Darby nagyon hirtelen növeszt gerincet. Mintha egy más nő lenne, mint akit a múltja alapján elképzelnénk.

Újabb mesés elem: Trex egyszerre kész Darby gyerekének az apja lenni. Ilyen pasik is csak a romantikus regények lapjain létezhetnek. Le se döbben, hogy a dögös szőke hamarosan anya lesz, már ajánlja is apai szolgálatait. Mintha természetes lenne, hogy pár heti ismertség – még szex se volt ekkor köztük – után felneveli valaki másnak a gyerekét.

Az egész szerelmük is ilyen mesebeli. Első látásra épül – ugyan Darby eleinte kéreti magát, eddig nem volt szerencséje a férfiakkal, de nagyon hamar lesz ő is nagyon szerelmes. Szerelmes – nem is szeretem erre ezt a szót használni. Sokkal erőteljesebb köztük a fizikai vonzalom, nem egymás megismerése a domináns elem. Szinte ismeretlenül mondják ki, hogy nekik ő az Igazi.

Ez minden ilyen regényben irritál, most is. Nem volt hiteles a karakterek fejlődése, a szerelmük meg mese habbal. Ráadásként a cselekmény is nagyon lassan halad, csak a végére van némi esemény – az ex feltűnik és durvul. Azt is pillanatok alatt megoldják, és máris újra a rózsaszín happy end világában sétálunk.

Nagyon röviden: ez nem az én regényem volt.

 

McGuire: Perzselő menedék - Mint romantikus: 50% a kötelező elemeket rutinosan hozza, sok mesével és nyállal körítve.

Szubjektíven: 20% nem szerettem a szereplőket, hiányoltam a cselekményt, nagyon mese.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr6615271604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása