Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

5 regény, amit el kell olvasnod

Történelmi családregények

2019. november 19. - BBerni86

r5_17.jpg5: Gabaldon: Outlander – Claire ápolónő volt a világháború idején. Egy alkalommal betéved egy barlangba, és a túloldalon egy más században találja magát. Hazamenni nem tud, kénytelen a skót klánok között boldogulni. Itt hamarosan hozzáadják egy fiatal harcoshoz, amivel kezdetét veszi a Fraser-család évszázadokon átívelő története, és egy szerelemé, mely legyőzi az időt.

4: Jakes: A Kent család története – amerikai dinasztia, akikben van egy r4_21.jpgközös vonás. Harcosok voltak, szenvedélyesen szerettek, és a sikerre törtek. Egy francia fattyúval indul a történet, aki beleszeret Amerika eszméjébe. Ott találjuk a függetlenségi háborúban, leszármazottai részt vesznek a Nyugat meghódításában, és ott vannak a történelem 200 évének nagy fordulópontjain.

r3_25.jpg3: Graham: Poldark – család – a Poldark – családnak két ága van: egy gazdag és egy szegényebb. Ross háborúba megy, és mire hazajön, azzal szembesül, a szeretett lány a gazdag unokatestvérének a menyasszonya. Magányában igyekszik a birtokán meglenni a sebzett szívével, de befogad két félárvát, és a cselédjeként szolgáló Demelza megváltoztatja a család és az ő életét is.

2: Saylor: Róma – a birodalom 1000 évének története. A leghíresebbr2.jpeg pillanatok, két család tagjainak kalandjain keresztül. Róma alapításánál is ott voltak, ahogy a barbárok dúlásakor vagy Caesar felemelkedésekor. Akadt köztük vérbeli és gazdag politikus, de utcagyerek is, aki csak a háborús helyzetnek köszönhette, hogy legalább pár hétig szerelmes lehetett – a fiának azonban már csak egy rabszolga volt a többi között.

r1_21.jpg1: Follett: Évszázad-trilógia – 5 család története a XX. századon keresztül. Mindig kiemelve azt, aki az események középpontjában áll. 2 angol, mellette amerikai, orosz és egy német család. Velük izgulhatunk át több háborút, parlamenti választásokat, a szocialista rendszert és a magánéleti bonyodalmakat. Ha egy féltestvér páros ugyanabba a nőbe szeret bele… ha egy angol lány német tisztbe szeret bele… tragédiák és felemelő pillanatok váltakoznak több száz oldalon keresztül.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr8015306484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása