Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Idézzünk!

2019. november 27. - BBerni86

– És hogy terjeszti el a szuperhalálos mérget?
– Almákkal.
– Almákkal?
– Almákkal.
– Fú, mint egy igazi, régivágású főgonosz! Bosszantja, hogy nem maga a legszebb a világon? (Stevenson: Nimona)

 

– Föld és víz. Mindkettőből bőségesen találsz odalent.
– Őrült vagy! Igazi őrült! Senki… se perzsa, se görög… nem fenyegethet meg egy hírnököt! Ez istenkáromlás! Ez őrület!
– Ez Spárta! (Miller: 300)

 

Ez egy hihetetlenül agresszív és felelőtlen terv. Csakis egy olyan tesztoszteron-túlvezérelt, tökéletesen meggondolatlan és ostoba kapszulahuszár vadállatnak juthatott az eszébe, akinek nagyobb a töke, mint az agya. – A törzszászlós sötéten elmosolyodott. – Természetesen rajongok a tervéért, alhadnagy. (Kloos: Renegátok)

 

  • Miért fából faragsz tárgyakat – kérdezte –, mikor jégből is tudsz, puszta kézzel?
  • Áldjon meg az Isten Vaszilisza Petrovna – szólalt meg, határozottan gúnyosan. – Vagy nem ezt kell mondani reggel? Azért faragok fából dolgokat, mert azok a dolgok, melyekért erőfeszítést kell tennünk, sokkal valóságosabbak, mint azok, amik a puszta kívánságunk által jöttek létre. (Arden: A lány a toronyban)

 

Minden emberi lény megismételhetetlen, végtelen érték, semmi sem tudja pótolni az életet, amelyet magával visz. (Escobar: Auschwitzi bölcsődal)

 

Minél több ütőkártyát tart az ember a kezében, annál könnyebb sikert aratni az életben. (McDonald: Kárhozat)

 

Ebből tudom, hogy jó ember vagy. Kételkedsz magadban. Ez teljesen helyénvaló, amikor a gyilkolás a szakmád. Csak a szociopaták azok, akik mindig és tökéletesen biztosak abban, hogy jól döntöttek. (Kloos: Renegátok)

 

A szűk látókörűek számára – felelte nagyon kihúzva magát – minden tudás varázslatnak tűnhet. (Arden: A lány a toronyban)

 

A rágót az élet egyik nagy rejtélyének tartotta. Mi értelme van? Nem lehet lenyelni. Nem csillapítja az éhséget, akkor meg minek? (Marsons: Holt lelkek)

 

A futárunk hírt hozott a spártaiaktól. Bátor szövetségeseink ismét vallási ünnepet ülnek. A termékenység előtt hódolnak, s a rossz nyelvek szerint ez az egyetlen alkalom, hogy összefekhetnek az asszonyaikkal. Nem is csoda hát, ha mindig olyan vérszomjasak. (Miller: Xerxes)

 

Az idő kielégíthetetlen étvágyával minden emléket fölfal, a szeretteink arcát is. Egyedül az emlékezetünk tartja meg őket, a könnyek és a szeretet fájdalmas sóhajtásainak árán. (Escobar: Auschwitzi bölcsődal)

 

Az egyetlen dolog, ami gyorsabban terjed a fénynél, a pletyka (Kloos: Renegátok)

 

Mindent meg lehet persze magyarázni, de az még nem jelenti azt, hogy értelme is van. (Bauer: A látó)

 

Új kor kezdődik. Nagy tettek kora. Az ész kora. Az igazság kora. A törvény kora. És mindenki tudni fogja, hogy háromszáz spártai az utolsó leheletéig harcolt a védelmében! (Miller: 300)

 

Az internet egy felbecsülhetetlen értékű eszközt adott a kezünkbe. Az emberek sokkal könnyebben tudnak pszichésen azonosulni ezekkel a gyűlöletcsoportokkal úgy, hogy nem kell eljárniuk a hivatalos gyűléseikre. Az internet megkönnyíti a gyűlöletet. (Marsons: Holt lelkek)

 

Néha az a legbölcsebb, ha befogod a pofád, és azt teszed, amit mondanak. (Kloos: Renegátok)

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr1415303758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása