Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

SpoilerZóna

Hart: A megváltás útján

2019. december 01. - BBerni86

Adrian Wall 13 év után kerül ki a börtönből. Egy nő meggyilkolásáért ültették le, akinek a most 14 éves fia az apja pisztolyával akar bosszút állni az anyjáért. Nem sikerül a terve, látják nála a pisztolyt, és ő lesz az, akit meglőnek. r3_28.jpgSúlyos állapotban kerül kórházba. A részeges apja kénytelen beismerni, hogy csődöt vallott apaként. Hagyta, hogy a fia elvigye a fegyvert, nem nevelte rendesen, csak emésztette magát a felesége halála óta, a fia meg szenvedett.

Közben újabb gyilkosság történik: egy újabb nő, ugyanabban a templomban, ugyanúgy megölve, az oltáron hagyva. A rendőrség megint Adrian ellen indul, akit mondvacsinált indokkal le is tartóztatnak, hogy megfigyelhessék. Adrian tűr, de megvannak a maga tervei. Bosszút állni a börtönben történtekért, és nem számít, mi lesz vele.

Adrian ártatlanságában egy rendőrnő hisz, Elizabeth Black. Ám nincs abban a helyzetben, hogy segíthessen. Egy elrabolt lányt keresett, rátalált egy pincében, ahol már két napja kínozta és erőszakolta egy testvérpár. A fivérek többszörösen agyonlőve haltak meg, és Elizabeth ellen vizsgálat indult: kínzásért és emberölésért. r1_24.jpgA nő társa látja, mennyire közel került egymáshoz Elizabeth és a kamaszlány, nem jön össze az idővonal sem, nyomozni kezd. Érzi, hogy a nő valamit titkol, de se a lány, se Elizabeth nem beszél.

Adrian közben újra szembekerül börtönbeli kínzóival. A cellatársa egy rablás egyedüli túlélője és elkövetője, milliókat rejtett el. Az igazgató kínzással akarta kiszedni belőle, hol az arany. Amikor a veréstől haldokolt, Adrian volt vele. Utána évekig a férfit kínozták, mondja el, mit mondott neki a haldokló. Adrian mindent tűrt, és üvöltötte, nem mondott neki semmit. Nem hittek neki, és megint a nyomában vannak. Adrian pedig kész bosszút állni.

Elizabeth társa rájön, hogy a kamasz mesterlövész. Látja a társa kezén a kötözési nyomokat. Összerakja: Elizabeth is csapdába esett a pincében, a kamasz volt, aki agyonlőtte a kínzóit. Elizabeth próbálta magára vállalni. A férfi hat a lányra, ha nem r2_25.jpgmondja el az igazat, börtönbe küldi vele Elizabeth-et. A lány vallomása után Elizabeth visszakaphatná az életét.

Ám ő arra már nyakig benne van Adrian ügyében. Segít neki, amikor Adrian harcba keveredik a korrupt őrökkel, majd falaz is neki. Együtt állatínak csapdát, és leplezik le, mi folyt éve óta a börtönben. Együtt jönnek rá, ki a sorozatgyilkos, akinek több áldozata is előkerül – köztük Adrian neje is, akit 11 éve nem látott senki. Akit a férfi nem ölhetett meg, hiszen akkor már börtönben volt. Ő tudja meg, Adrian a szeretője volt az első áldozatnak, nem a gyilkosa. Máig gyászolja az asszonyt, aki élete szerelme volt.

Elizabeth kamasz volt, amikor megerőszakolták. Az apja nem állt ki érte, békíteni próbálta a fiúval, aki bántotta. Terhes maradt, és a lelkész apja nem engedte neki az abortuszt. Elizabeth megcsináltatta egy illegális nőgyógyásszal, majdnem belehalt, és nem lehet többé gyereke. Az apjával végleg megromlott a viszonya, aki a lányát hibáztatta a történtekért. A r4_24.jpglelkészben valami eltört. Utána, ha valakinek a szemében meglátta azt a törékenységet, mint egykor a lányáéban, meggyilkolta. Ő végzett a nővel, aki miatt Adrian börtönbe került.

A végén annyi a halott, hogy esélyük sincs visszamenni és folytatni az életüket. Adrian, Elizabeth, a kamaszlány az elrejtett arannyal elindulnak új életet kezdeni. Vinnék magukkal a kórházból kiengedett srácot is, de olyan súlyos sérüléseket szerzett a végső összecsapásban, hogy neki kórházba kell mennie.

Fél évvel később Elizabeth visszajön érte. Már családot alkotnak Adriannel, és őt is szívesen látják maguk között. A regény azzal zárul, hogy ők négyen igazi, szerető család lehetnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr8015332346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása