Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Steinbach: 3 nővér és 1 fiú

Piros

2019. december 29. - BBerni86

Szerelmes, fenyegetett, régi titkokat felfedős.

Emma elégedett az életével: az állása megfelelő, a barátja hamarosan megkéri a kezét. Egy külföldi konferencián kell tolmácsolni, és arra számít, lánykérésre megy haza. A rendezvény egyik szervezője, Daniel alaposan felkavarja azonban a lány körül a dolgokat. A kezdeti ellenszenv vonzalommá alakul közöttük, és az utolsó napon szenvedélyes éjszakát öltenek egymással. Hónapokkal később találkoznak újra, amikor a férfinak kell 12_29-3nover_es_1_fiu.jpgMagyarországra látogatnia. Daniel nagyon el akarta felejteni a lányt, és a gyengéd érzéseket, amiket keltett benne. Egy ponton azonban feladja, és a lány meghódítását tűzi ki célul. Emma kapcsolata tönkrement, Daniel mindent kínál, ami kellhet neki. Ám a boldogságukra egy fenyegető árny vetül: valaki, aki mindent megtenne, hogy ártson a nőnek.

Kezdek rájönni, hogy a romantikus krimi nekem akkor tetszik, ha a krimi és a thriller vonal dominál, a romantika legfeljebb megszínezi a bűnügyi történetet. Az olyan kötetek esetében, mint a 3 nővér és 1 fiú több a gondom, mint ami tetszik.

Ez a regény alapvetően szerelmi konfliktusok sorából épül fel. Daniel, akit a családi múltja – egy bántalmazó apa – annyira megsebzett, hogy minden elköteleződéstől retteg. Kalandjai és viszonyai vannak, a nők nem jelentenek neki semmit. Emma ebben jelent majd változást, és a férfinak elsősorban magát kell legyőznie, hogy olyan párrá váljon, akivel komolyan számolhat a lány. Emma, akinek jutott erőszakos ex, újabb csaló pár és Daniel, akinek hónapok kellenek, hogy eldöntse, mit akar tőle. Plusz, a zaklatója.

A krimi vonal itt lép be: ki és miért akarja a lány vesztét? Steinbach ad nekünk gyanúsított, nyomokat és egész korrekten rejti el a valódi zaklatót és indítékait. Kicsit a semmiből is éreztem az ő megjelenését és módszereit, annyira erőteljesen utal arra, hogy valaki más jár a lány nyomában viszonzatlan szerelem miatt.

Ahogy nem tetszett a zaklató személye, azt is túlzásnak érzem, hogy Daniel mennyire más férfi lesz tulajdonképpen hetek alatt. Nőcsábász szívtelenségből vonzó házi papucs? Legfeljebb az ilyen regényekben.

Sajnos, a regény szövege sem tetszett. Biztosan közrejátszott, hogy a cselekmény se nyert meg magának, de nem találtam benne egyszer sem olyat, hogy megálltam volna, mennyire frappáns, megható vagy feszült a szöveg. Jobb, mintha káromkodnának benne, vagy nagyon nyers lenne, de nem emlékezetes.

Ami viszont tetszett benne: pszichésen igyekszik támogatni a szereplőket és a rejtélyeket a szerző. Daniel viselkedését végig visszavezeti arra, ahogy felnőtt. A zaklató indítékai is pszichésen meg vannak magyarázva.

Érezni azt is, hogy több kötetben gondolkodott az írónő a kezdetektől. Emmának több testvére van, a végén behozza a címbeli és 1 fiút, akiről még semmit nem tudunk meg. Nyitva hagyta azt is, mi lesz Emma és Daniel történetének a vége. Mondjuk, ez azért nem akkora nagy rejtély, egy romantikus sorozatban vajon mi lesz velük?

Talán kicsit birizgálja az agyam, hogy mi lehet az eltitkolt fiútestvér története, de a nővérek nem érdekelnek annyira, hogy visszatérjek még egy részre. Nem az én könyvem.

 

Steinbach: 3 nővér és 1 fiú - Mint romantikus krimi: 50% rejtélyeket variál, de a fordulatok nem ütnek. Kicsit pszichés.

Szubjektíven: 25% nem szerettem meg a szereplőket, a szöveg se tetszett. Vége, mire érdekes.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr9115370004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása