Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

5 regény, amit el kell olvasnod

Mese másképp

2020. január 21. - BBerni86

r5_22.jpg5: Levine: Elátkozott Ella – Ellának akadt egy kis gondja, a keresztelője óta. Tündér keresztanyja rossz ajándékot adott neki: legyen Ella engedelmes! Következmény: ha a lánynak valaki utasítást ad, nem tudja azt megtagadni. A gond ott kezdődik, hogy mostohája nagyon kihasználja ezt, és amikor a lány pont a koronaherceggel esik szerelembe, már politikailag is gondot jelent egy olyan királyné, aki nem tud nemet mondani. Ella elindul, hogy megtörje az átkot.

4: Meyer: Holdbéli Krónikák – 4 kötetes sztori, magyarul az első kettő kapható jelenleg. Klasszikus mesék vannak újragondolva, keverve egy kis Sailor Moon világgal. Cinder – r4_29.jpgHamupipőke – egy cyborg, aki próbál túlélni. Egy bálban a leghatalmasabb földi uralkodóval, a császárral kerül közelségbe, csak éppen a lány múltja és egy féltékeny Holdkirálynő zűrt kavar. De kapunk Scarlet nevű amazont egy génmódosított harcossal, farkassal. Később egy hackert, aki torony helyett a világűrbe van r3_34.jpgelzárva és érkezik Winter – Hófehérke is.

3: Madsen: Hamupipőke, menj a búsba! – modern románc egy mai fiatallal, aki Disney meséken nőtt fel, és ennek szellemében kereste is az igazit. Darby azonban minden férfiban csalódni kényszerül, és úgy dönt, ennyi volt! Nincs több hercegnek tűnő béka. Csak éppen pont most ismeri meg Jake-et. Neki nem csak a külleme és a jelleme mesés, a neve is. (Knight – Lovag) Darby azonban elhatározza, hogy most nem dől be a meséket kereső vágyálmának, és jócskán megnehezíti, hogy Jake bizonyítsa, ő az Igazi.r2_31.jpg

2: Teller: És boldogan éltek… - Agnes számára nem osztott jó lapokat az élet. Cselédként kihasználták, és menekült az első férfival, aki felfigyelt rá. Terhes lett, de feleség nem – a férfi kocsmáját azonban vezethette és egymással is megvoltak. Míg egyedül nem maradt, és kénytelen volt visszatérni a szökése helyszínére. A baj csőstül jön: helyes lányát egy betegség végzetesen elcsúfította. Nevelőnőnek szegődik, a kis Ella mellé, aki az apja szemefénye, egy elkényeztetett, de gyönyörű kislány. Amikor az apa r1_30.jpgfelfigyel a birtokait is jól igazgató nőre, a mostohává lett Agnes csak az életre szeretné felkészíteni a szépséges mostohalányt.

1: Card: Bűvölet – adott egy fiatal nyelvész, aki végre szerez egy barátnőt és sínen van az élete. Balszerencséjére a gyerekkori álmáról kiderül, hogy nem csak álmodta. Visszatalál a rétre, ahol egy lány alszik egy medvével védve. Ivan kicselezi az állatot, csókkal ébreszti a lányt – aki egy középkori, elátkozott hercegnő, aki nem éppen ilyen lovagra várt. Balszerencséjére a nyelvét csak ez a fura nyelvész érti, akit vissza kellene rángatnia a középkorba is, hogy együtt számoljanak le a lányt elátkozó és a királyságát tönkre tenni akaró boszorkánnyal. A ma és a középkor is rejt kihívásokat, miközben egy időt átívelő szerelem is szárba szökken.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr8415418656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása