Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

SpoilerZóna

Lukjanyenko: KváZi

2020. február 02. - BBerni86

A meggyilkolt professzorról kiderül, hogy kváZi felesége volt, aki lassan elhitette a férfival, hogy a kváZi lét egyenlő a halhatatlansággal. A férfi a bárányhimlő kórokozójával dolgozott, és úgy alakította, hogy végezzen minden felnőtt 2_71.jpgemberrel. A neje ugyanis egy szélsőséges kváZi csoport tagja volt: szerintük minden felnőttel végezni kell, a gyerekeket a kváZi közösség nevelné fel, majd még az öregedés előtt belőlük is kváZi lenne.

A vírus eltűnt a feleséggel együtt, őt kell megtalálni. Miközben követik a nyomokat, egyéb gyilkossági ügyeket is vizsgálnak. Mihail közben a nevelt fiát is bemutatja a társának: Tal 10 év körüli, és ő is kváZi akar lenni, mint a nevelőapja. Mihail szeretné elérni, hogy gondolja meg magát, legyen előbb ember, és élete végén változzon csak át. Gyenyisz lehetne az emberi példa. Csak éppen Gyenyiszt nagyon felkavarja a fiú közelsége.

10 éve, amikor megjelentek a zombik, de még csak a feléledtek, nem a kváZik, menekülni kellett. Ő a pár hónapos kisfiával és a nejével igyekezett biztonságba jutni. Egy ponton összevesztek, merre menjenek tovább. Olga azt vágta a férje fejéhez, hogy megcsalta, Szása nem is tőle van. Majd magára hagyta a férfit, és elvitte a gyereket is. Gyenyisz eljutott az emberekhez, és addig küzdött, amíg olyan csapatba szolgálhatott, amerre a felesége menekült a babával. Ám már 1_63.jpgnem talál ott senkit. Tal - a Talált gyerekből röviden - pont annyi, mint Szása lenne.

Mihail nem hagyja annyiban a dolgot. DNS tesztet akar, szerinte Tal igazából Szása. Amikor kváZi lett, egy halott nő volt mellette és a baba. Ő mentette ki a babát, nevelte fel. Ott, ahová Olga menekült. Meg is csinálttaja titkon a vizsgálatot. Gyenyisz sokáig nem nézi meg az eredményt. Egy családi barát meséli el neki, Olga szerinte hazudott annak idején. Szerette a férjér, boldogok voltak, miért csalta volna meg? A teszt megerősíti: Tal Szása. Ugyanakkor Gyenyisz megérti, mitől lesz egy feltámadott kváZi. Emberi agyvelőt kell ennie előbb - az emlék megmarad, ezért lesznek a kváZik vegák. Többé semmilyen állati eredetűt nem bírnak lenyelni az emlékek miatt.

3_57.jpgA gyereket érdekli is az emberi családja, egyre több időt tölt az apjával. De egyelőre még Mihail lakásában él.

Végül, a szökevény elrabolja Talt. Szabad utat akar a vírussal a gyerekért cserébe. Gyenyisz csapdába csalja, Tal szabad lesz, de azt hiszi, Gyenyisz elárulta őket. Elszalad. A nő harcra készül, és azt is a férfi fejéhez vágja, simán lehet, hogy Tal nem Szása. Mihail is a vírust akarja a saját pártjának, mi lenne jobb manipuláció, mint Szása? Hamisíthatták az eredményt. Gyenyisz végez a nővel, nála a vírus. Az érkező Mihail el akarja venni tőle. Tal megbújva szembesül vele, hogy mennyire keveset számít Mihailnak, és Gyenyisz igazából az, aki szereti. Amikor Mihail magával vinné, megtagadja. Ő Szása, nem Tal. Gyenyisz átadja a vírust, és a gyerekkel hazamennek.

A Halottfelügyelettől áthelyezik az Államfelügyelethez, és a DNS tesztet sem végzik el újra. Gyenyisz úgy döntött, Tal Szása és a fia, ez elég is.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr1915450700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása