Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

SpoilerZóna

2020. február 09. - BBerni86
  • Forsyth: A Róka

Az autista Luke agya egyszerűen máshogy jár, mint a többi emberé. Imádja a kihívásokat, és egy számítógépes r1_34.jpgrendszert feltörni neki a legjobb játék. Az amerikaiak legféltettebb rendszereibe is azért hatolt be, hogy jelezze, nem tökéletes a védelem, és mert képes volt rá.

A családot védőőrizetbe veszik, az Államok nagyon ki akarja adattatni a fiút és lecsukni. Ám a rutinos kém, Adrian Weston mást gondol. Eléri, hogy egy titkos programra hagyják nála a fiút a családjával. Luke anyja, öccse, bele is megy, de az apa válni akar és költözni az Államokba. Így is történik.

Első ügyként egy arab fegyverkezési programot hiúsítanak meg, amiért a Közel-Kelet radikális fele és az oroszok is Luke fejét akarják. Weston csapdát állít, és megrendezi a fiú és családja halálát. Közben őket biztonságban elrejtik – kivétel az apa, akire még az Államokban lecsaptak és meggyilkoltak.

Luke köré testőrök kerülnek, köztük egy 39 éves özvegy tiszt, akivel Luke megözvegyült anyja hamarosan már viszonyba bonyolódik. Weston rendszeresen hozza a feladatokat, Luke feltöri a kódokat. Így szabotálják az oroszok olajvezetékét, amivel függővé tennék a Nyugat energiaellátását. r2_35.jpgÉszak-Korea atombombáját, majd egyéb fegyverkezéseit, miközben az Államok a sok hamis ígéret lebukásakor visszamondja a segélycsomagokat. Lassan forradalom indul a Kim család ellen.

Weston már azon töpreng, milyen jövője van a fiúnak, ha már nincs ellenfél, akit le kellene győzni. Egy kiránduláson azonban Luke súlyosan beveri a fejét. Agyműtét kell – felépül, de a zsenije, amivel bárhova bejutott, már nincs meg. Cserébe sokkal r3_38.jpgügyesebb a társas kapcsolatokba, lényegesen emberibb. Az anyja hozzámegy a katonához, a programot felszámolják, és úgy hagyhatja mindenki abba a feladatát, hogy jobb hellyé tették a világot.

  • Arikawa: Az utazó macska krónikája

Azért kell új otthon a macskának, mert Szatoru rákban haldoklik. Végül a nagynénjéhez költöznek be a macskával, a férfi onnan jár el kezelésre. De nem segít. Hamarosan már kórházban fekszik, és haldoklik. Nana a nagynénivel marad, aki annyira megszereti az állatokat, hogy egy kiscicát is befogad az öreg kandúr mellé. Nana őt még ki akarja képezni a macska létre, aztán már kész csatlakozni a másvilágon a gazdájához, akivel álmában még szokott beszélgetni.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr4415459004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása