Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

5 regény, amit el kell olvasnod

Novellás kötetek

2020. február 25. - BBerni86

re5.jpg5: Gaura: Embertelen jó – Bori története mellett sok-sok más kaland is vár az olvasókra. Kirándulhatunk olyan valóságba, ahol természetfeletti lények a vezetők. Láthatjuk, milyen lesz egy cikk, ha a vámpírszerkesztő kissé átdolgozza. De beleshetünk egy budapesti árus elátkozott életébe is, és megtudhatjuk, milyen formát öltenek az angyalok a posztapokaliptikus univerzumban.re4.jpg

4: Budapest off – a történetek mind Budapest más-más részén játszódnak, majdnem teljesen lefedve a fővárost. Láthatunk diáklányt, aki nagyon szeretné, ha sikerülne a felvételije, és szerencsét a kéményseprőtől remél. Kirándulhatunk az Időfutár szereplőivel kicsit a város múltjában. Megismerhetünk egy lányt, aki a maga módján válik szuperhőssé, képességek nélkül is. Fiatalok, Budapest – re3.jpginkább ifjúsági, mint kortárs szép.

2: Az év magyar sci-fi és fantasynovellái 2018 – tudom, van 2019-es kötet is, de ez közelebb áll a szívemhez. Ebben szerepel egy város, ahol a hazugságok erejével építkeznek. Minél jobban összetöröd valaki szívét, annál nagyobb a hazugság ereje. A jövő víziója, ahol mesterséges intelligenciák vívják a harcuk, és az emberiség nem több benne bábuknál. De alternatív történelmet is találunk, ahol a háború pokla mellett re2.jpghősünknek egy mitikus lényt is le kell vadásznia.

2: Liu: A papírsereglet és más történetek – kicsit más, kicsit több a keleti hatás (kínai a szerző, így ez nem meglepő), de érdekes és színes is ez a világ. Amelyben életre kelhet egy origami állat, és leckét adhat a gazdájának szeretetből. Melyekben egy rókaszellemnek is re1.jpgalkalmazkodnia kell a gépesített világhoz, és más formában lelni meg a szabadságát. Volt díjeső is, van, amit már animációra is álmodtak belőle.

1: Dick: Elektronikus álmok – amennyire szenvedni tudok a regényein, annyira imádom a novelláit. Ebből a kötetből ráadásul sorozat is készült, amiben hozzá is mertek nyúlni az alapanyaghoz. Akad olyan, ahol a gyerekeknek kell szembenézni a szülők alakját elrabló szörnyekkel. Van, ahol egy feleségnek kell eldöntenie, a férje tért-e haza hozzá, vagy a testében egy más tudat van. Látjuk, milyen az a világ, ahol minden reklám és mindenki el akar adni valamit – menekvés nincs. Egy város, amely létezik is, meg nem is, csak az ingázók ismerhetik és értékelhetik. Sokszínű, elgondolkoztató, szórakoztató.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr8615471936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása