Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

SpoilerZóna

Jacobs: A villa

2020. március 08. - BBerni86

Marie egy súlyos betegségből felépülve kap egy esélyt, hogy a gazdag Melzer családnál legyen konyhalány. Gyorsan beilleszkedik, bár minden munkát, amit a többiek nem akarnak megcsinálni, rá hárítanak.

1_64.jpgA család kisebbik lánya, Kitty rajzolni tanul. Marie arca szép, így befogja modellnek. Közben kiderül, hogy Marie remekül rajzol. Kitty az embert nézi, nem a rangot, így kihozza a konyhából a lányt, a cselédjévé teszi, de barátként bánik vele. Rajzolni tanítja, múzeumba jár vele, és beavatja a titkába is: egy francia gyáros fiába szerelmes. Ám tudja, a férfinak esélye sincs. Az anyja egyik bátyja a franciák ellen harcolva esett el, nem engedné a lányát egy francia férfihoz feleségül. Marie lesz, akinek levelet hagy, amikor a szerelme megszökteti és Párizsba mennek.

A Melzerek egyetlen fiúgyermeke, Paul szeme megakad a lányon. A vonzalom kölcsönös, de pont ezért tartják a két lépés távolságot. Túlzottan szeretik a másikat, hogy ártsanak egymásnak. Marie nem lenne szerető, Paul így a kezét kéri meg. Marie nemet mond: hogy lehetne egy szegény árva Melzer feleség? Nem akarja, hogy kitagadják érte a fiút, aki végre megbékélt az apjával is. Ügyvédnek taníttatták, de azt utálta, és folyton bajba került. Most elérte, hogy segíthessen a gyárba, és gépészetet tanulhasson.

Marie közben elejtett szavakból megtudja, hogy nem is fattyú. A szülei házasok voltak. Az apja feltaláló volt, aki a lánya születése előtt meghalt. Az anyja festőnő volt, de nem tudott megélni. Melzer vásárolta fel az összes adósságát és vette el mindenét. A nő tüdőgyulladást kapott, belehalt, és a 3 éves kilánya árvaházba került. Majd kiderül az is, a Melzer gyár minden gépét Marie apja tervezte, aki a gyár társtulajdonosa volt. Viszont 3_2a_villa.jpgszerencsejáték-függő is, aki az italt sem bírta. Melzer kijátszotta a részesedéséből, majd az özvegyétől a gépek tervrajzait akarta, de ő azokat nem adta ki a kezéből. Valószínűleg a sírba szállt vele.

Kitty hazatér: a francia szerelme nem vehette el, az ő családja nem akart francia menyet. Kitty elszökött tőle, bár a férfi elvenné, ha ki is tagadják érte. Ezt a lánynak a családja már nem mondja el, hazaviszik és lassan beleegyezik, hogy egy gyerekkori barát felesége lesz.

A gyárban sok a baj, a gépek sorra mennek tönkre. Az öreg Melzer szívrohamot kap, életben marad, de súlyosan beteg. Ott átgondolja a dolgait. Marie-nek mindent meggyón, és beleegyezik, hogy Paul feleségül vegye, amit korábban megtiltott. Marie az anyjától örökölt egy medált, ami igazából egy kulcs. Paullal rálelnek a lakatra is: egy íróasztal rejtett fiókját nyitja. Ott vannak a tervrajzok, mellyel Paul már képes a gyár gépeit megjavítani.

Az eljegyzéseket ünneplik, amikor híre jön, hogy az osztrák trónörökös merénylet áldozata lett. A német fiatalemberek gyors megtorló háborúra készülnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr10015510290

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása