Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

5 regény, amit el kell olvasnod

Bűnös emberiség

2020. március 24. - BBerni86

5_41.jpg5: Fletcher: A jövő reménye - az emberiség kihalóban. Az utolsó nő 16 éve született, és elzárva tartják, mint az egyetlen reményt a túlélésre. Az egyik őre és a lány összebarátkoznak, és rá kell jönniük, milyen hazugságban élnek. Az uralkodó rezsim hogyan használja ki őket, és milyen 4_54.jpgborzalmakat tesz. Lázadni kell!

4: Szerencsés: A 13. emelet - a krimi látszólag egy öngyilkosság körülményeinek a tisztázása. Ám az eset nem ennyire egyértelmű, és Tóth Tamás nyomozó olyan összeesküvésre bukkan, melyben a profitért magukat tisztességesnek mutató emberek is borzalmakat tesznek.

3_58.jpg3: de Wind: Auschwitz, végállomás - Eddy zsidó származású orvos volt, aki a holland gyűjtőtáborból került át a feleségével Auschwitzba. Nem a legszörnyűbb utat kellett bejárniuk, de részük volt a borzalmakban. Ahogy az orvosi eskünek megfelelve segíteni próbál, miközben a náci rendszer kínozza és kihasználja őket.

2: Tchaikovsky: Hadállat - nem mindig az a szörny, aki annak látszik. Rex félig kutya, félig 2_72.jpggép. Gyilkolásra teremtették. Ám nem ő az, aki saját örömére embereket mészárol. Nem ő az, aki kiadja a halálos parancsot, bár neki kell végrehajtani. Nincs választása. Amikor mégis övé lesz a 1_65.jpgdöntés, kiderül, ki az igazi szörny.

1: Alekszijevics: Csernobili ima - 1986, április. A történelem eddigi legnagyobb atomerőmű-katasztrófája. Alekszijevics nem a felelősöket keresi, azt mutatja meg, mi történt az emberekkel. Hogyan áldozták sokak az életük és/vagy az egészségük, hogy a még nagyobb bajt elkerülje a világ. Megrázó könyv, ami hiába nem teszi fel a bűnösség kérdését, mégis eszünkbe juttatja, kik tehetnek erről.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr9215550710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kyria 2022.03.22. 00:04:35

És az emberiség nem tanul. Magas százalékban támogatott Tolsztoj hazájában egy "korlátozott"(!???) atomcsapás a megtámadott ország kárára... Hát, egyrészt azért nem mindegy, hogy erőmű baleset vagy atombomba, másrészt viszont teljesen mindegy:(.
süti beállítások módosítása