Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

SpoilerZóna

Duncan: Időbe zárva

2020. május 17. - BBerni86

1_70.jpgNore nincs egy éve, hogy elvesztette az anyját. Most mégis Délre utazik, ahol az apja letelepedett az új feleségével. A lányban nincsen rossz szándék, de azért fáj neki, hogy az apja ilyen könnyen tovább tudott lépni. A lány eddig azt hitte, az anyja volt a férfinek a nagy szerelem. Neki még mindig hiányzik az asszony.

A mostoha, Lisette azonban tényleg leírhatatlanul gyönyörű nő, és próbál kedves is lenni a lánnyal. A birtoka kint van a semmi szélén - szép, de jókora felújításra szorul. Mivel Nore apja gazdag - sikeres író, már fel is ajánlotta, hogy mindent rendbe tetet, és majd itt fognak élni.

A lány két mostohatestvért is kap. Gabe kifejezetten helyes srác, Nore korabeli. Első pillantásra pattognak köztük a szikrák. Igaz, az nem esik jól a lánynak, amikor kihallgat egy beszélgetést. A mostohája már most azon mesterkedik, ne lehessenek sokat 4_58.jpgkettesben, nehogy vonzalomnál több legyen köztük. Az új húg, Josie meg nagyon korraérett. 12-13 éves csitri, aki már most a felújítást végző szakember fiával szemezne, ha a 19 éves srác hajlandó lenne komolyan venni egy kiskamaszt. De nem az, inkább Nore az, akin megakad a szeme.

A lánynak már az első este rémálma van, melyben az anyja figyelmezteti, veszélyben van. De Nore nem veszi komolyan, és a napok alatt beilleszkedik. Még úgy is, hogy pl. nincs térerő és nem nagyon engedik el sehova.

Gabe hajózni hívja. Próbál valami olyasmit kihozni belőle, hogy szökjenek el együtt. Nore a járásban még csak benne lenne, de fiatalok, hova rohanjanak? A végeredmény: Nore a vízbe köt ki és Gabe otthagyja megfulladni. Nem sokon múlik, hogy Nore ki tud úszni és hazajut. Ott senki nem hisz neki - szerinte 2_78.jpgLisette akarta megöletni, de még az apja sem veszi komolyan.

Nore bizonyítékot akar, és Dave segít neki. A lány feltöri Lisette papírjait, és szembesül a valósággal. A család módszere, hogy Lisette beházasodik egy gazdag családba, majd jön egy súlyos baleset és mindent megörököl. Csak most előbb Nore volt útban, aki szintén örököse az apjának. A nő naplójából az is kiderül, hogy valaha gyönyörű birtokos feleség volt, aki három gyereket szült imádott férjének. Csak éppen, rettegett az öregedéstől, és amikor a férjének lett egy szeretője, gyilkos indulatok kavarogtak benne. Az asszony alkut ajánlott neki: a férje támogatásáért cserébe örök fiatalság. Lisette a gyerekeivel is megitatta, örök szenvedésre ítélve őket. Nem akarnának mást, csak felnőni, de az anyjuk 3_64.jpgtette miatt örökre kamasz testben ragadtak.

A középső gyerek nem bírta tovább, ő be próbált törni egy vad lovat, és le is esett. Belehalt. Lisette elkapja a lányt, bent égetné a házban. Josie kimenti, és elmondja, Gabe és Lisette a városba mentek. Szerinte többet nem jönnek vissza, mert Gabe vezetett és szerinte valaminek neki fognak menni. Így lesz.

Josie a városba költözik Nore-ral és apjával. Nore pedig tudja, ezentúl ő, majd a gyerekei lesznek az örök kislány családja.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr9115702732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása