Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

5 regény, amit el kell olvasnod

Mese másképp, vol.2.

2020. június 02. - BBerni86

r5_36.jpg5: Cornwell: Excalibur – trilógia – az Arthur-mondakör reális feldolgozása, amely inkább történelmi regény akar lenni, nem mítosz. A főszereplője egy Arthur belső köreibe tartozó harcos, aki végigélte a teljes történetet. Kiemelten fontos a hódítók elleni háború, valamint a hatalomért folytatott belső harcok a királyságban. Cornwell ötvözi a mitológiát a hétköznapokkal – végig nyitva van a kérdés, hogy a mágia valódi, vagy csak ügyes szemfényvesztés.

4: Cantero: Kotnyeles kölykök – a Scooby-Doo az alapja, ha ezt így nem is lenne szabad kimondani, hiszen r4_45.jpgmások a szereplők, és a kutya sem beszél. De a felállás egyezik: egy kutyával a baráti társaság rejtélyeket old meg és helyi hírességek lesznek. Csak éppen ebben a történetben egyszer valóban találkoznak valami természetfelettivel, és megtörnek. Felnőttként egy részük halott, más megőrült. Vissza kell térniük, hogy az utolsó ügyüket valóban megoldják, r3_54.jpgne csak elfogadják, amit a rendőrség eladott a sajtónak.

3: Pattou: Északfi – a Szépség és a Szörnyeteg – bár az eredeti Amor és Psyche inkább találó - felismerhető, csak éppen északi környezetben. Itt egy jegesmedve viszi el magával a fiatal és kalandvágyó Rose-t, aki akkor még nem is sejti, hogy a medve eredetileg egy herceg, akire átok szállt. A kastélyának felfedezése közben a lány bajt okoz, és hosszú útra kell indulnia, hogy megmentse a szerelmét és megtörje az átkot.r2_54.jpg

2: Tchaikovsky: Pókfény – a hős csapat elindul, hogy a veszélyeket leküzdve teljesítse a próféciát, és legyőzze a világukat fenyegető gonoszt – ez a toposz az alapja, de a szerző beletesz nem egy csavart. Az egész zsánernek ad egy pofont a végén, de nem csúszik bele a paródiába. Ilyen, csak másképpen. Sötétebb hősök, kemény harcok és a szerzőre jellemzően vannak pókok is. Itt éppen az egyik pókból farag a mágus valami félig emberi, félig póki lényt, akinek komoly szerepe lesz a történet alakulásában.

1: Maas: Tüskék és rózsák udvara – újabb Szépség és Szörnyeteg, de Maas az a szerző, aki előszeretettel csavarja meg az eredeti meséket. Itt Feyre harcos természet, aki emberként kerül be a tündérek világába, ahol egy gonosz úrnő a tündérudvarok fejeit megátkozta. A Tavasz udvarának ura, Tamlin elnyeri a lány szívét, aki belekeveredik a tündérek játszmáiba, és az átok megtörésének eszköze lehet. Mi a csavar? Talán nem a „Szörnyeteg” karaktere az, aki mellett hősnőnk megtalálja a boldogságot. Hiszen a folytatásokból kiderül, hogy vannak még el nem mondott történetek és konfliktusok a tündérek világában, és egy titokzatos, nagy erejű és jóképű tündérúr, Rhys, nem csak szívjóságból segített korábban a lánynak…r1_52.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr9015735304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása