Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Idézzünk!

2020. június 03. - BBerni86

Mindent lehet mellékesen, csak művészetet nem. Vagy teljes lélekkel, vagy sehogy. (Gárdonyi: Ida regénye)

 

Ha jól van idomítva egy ember, akár a kutya legjobb barátja is lehet. (Corey Ford) (Greaves: Dolgozó kutyák)

 

Egy még soha nem látott szép új világ hever előtted. Minden. Egyes. Nap. Mihez kezdesz vele? (Pessl: Örök ébredés)

 

A menekvés csak átmeneti megoldás lehet. Ha örökké elfuttok, sohasem értek célba. (Róbert: Keresd az igazit!)

 

Civilizációk már felemelkedtek és elbuktak korábban is. Az emberiségnek együtt kell működnie, de a pokol a másik ember. Amikor a legjobb emberek irányítottak, minden rendben ment: meggyőzték az ésszerűen gondolkodókat, hízelegtek a makacsoknak, és hogy őszinték legyünk, kényszerítették a többieket. A nagyobb jóért. Állítsd a veszteseket, a tolvajokat az élre, és ők katasztrófába vezetnek mindenkit. Egyvalamit kristálytisztán látott Martin egész életében: a tolvajok kormányozzák a hajót, és el fogják süllyeszteni. (A vörös halál álarca; IN: Doctorow: Radikálisok)

 

Coop tudja, amit minden kutyás ember tud: a kutyák szeretetből vannak gyúrva, és a szeretetnél nincs jobb lélekbalzsam. (Greaves: Dolgozó kutyák)

 

A lift megállt. Egy újabb, még nem hallott hangjelzés hallatszott. A fülkén kívül teljes volt a sötétség.
– Négyes szint – mondta Lachance. – Női fehérneműk, cipőosztály, szörnyek és egyéb vérszomjas fenevadak… (Lebbon: Árnyékhajsza)

 

A rébuszok, kedves Ficce-ficc, arra valók, hogy a népek elgondolkodjanak rajtuk. Hogy új igazságot találjanak a régi igékben. (Hobb: A király orgyilkosa)

 

Mindannyian antológiák vagyunk. Több ezer oldal hosszú kötetek tele tündérmesékkel és versekkel, rejtélyekkel és tragédiákkal, elfeledett történetekkel leghátul, amelyeket soha senki sem fog elolvasni. (Pessl: Örök ébredés)

 

Azt hittem, hogy én más vagyok.
Nem hisszük azt mindannyian? (Morgan: Légszomj)

 

És ami fő: minden igazi művész hoz magával valami újat, ami előtte nem volt. Vagy ha volt is, hát nem olyan tökéletesen. (Gárdonyi: Ida regénye)

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr715705410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása