Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Hill: Kulcs a zárját 3.

Locke & Key 3.

2020. június 27. - BBerni86

Családos, misztikus, végső küzdelmes, múltat megismerő.

A család megnyugszik kissé, már reménykedni kezdhetnek, hogy nyertek és minden rendben lesz. Nem sejthetik, hogy Susogó még jelen van, és sokkal nagyobb dolgot vett el tőlük, mint eddig bármit. Bode testét szállta meg, és űzte ki a legfiatalabb Locke lelkét. Ebben az álcában gyűjti be a kulcsokat, és készül a terve utolsó fázisára: démonokat szabadítani a világra. Közben Tyler és Kinsey újabb kulcsra bukkannak, mely az időutazás egy 6_27kulcs_a_zarjat3.jpgmódjára nyújt lehetőséget: megnézhetik, ha be nem is avatkozhatnak, a múltat. Visszamennek a kezdetekhez, amikor a Locke család először találkozott a démonokkal, és elkészítették az első kulcsot. Majd visszatérnek az apjuk múltjába is, és végre megértik, ki Susogó, pontosan mit akar és nekik milyen szerepük van a játszmában. Ám lehet, hogy még ez is kevésnek bizonyul az ellenük törő sötét erőkkel szemben.

A Netflix sorozat miatt újabb lendületet kapott a Locke & Key világ. A Vajákhoz hasonlóan a sorozat adott egy pluszt az eredeti műnek is. A Fumax pedig a szokott minőségben hozta a zárást, így aki nem bír várni a következő évadra, olvasva megtudhatja, mi lesz ennek a történetnek a vége.

Záró rész, így azt gondolná az ember, már csak a szálak összefogása és a lezárása van vissza. Hill azonban tudott előtte valami jobbat: megadja azokat a válaszokat, amelyekre eddig csak vártunk. Miből vannak ezek a kulcsok, miért van varázserejük? Miért kötődnek ennyire a Locke családhoz? Hogy kezdődött ez az őrület? Valamint, Susogó történetét is teljes mélységében felszolgálja.

Két történetet is elrejtett történeten belül – nekem a múltbeli Locke kaland tetszett jobban, a függetlenségi háborúval, és a démonokkal, melyek az angoloknál is nagyobb fenyegetést jelentenek. A gyerekek apjának történetére szükség volt, így helyezte el végre teljesen előttünk a gonoszt a szerző. Ez a történet azonban keserédes volt – tulajdonképpen arról szólt, hogy egyetlen rossz döntés hogyan képes életek tucatjait tönkretenni. Hogy az, ami lehetne egy ártatlan csoda, az emberi önzőségnek hála tömegpusztító fegyverré válik.

Majd a végjáték, amelyben mindent felpörgetett a szerző. Hatalmas érzelmi csúcspontok voltak: a magánéleti válságok, a rendezett és szétesett kapcsolatok, és egy nagy vérfürdő. Áldozatok, veszteségek – amelyektől egyszerre lesz tragikus és nagyszerűbb a győzelem.

Tetszett, ahogy a karakterek emberként is egyre érettebbek. Tyler, aki képes arra, hogy megmentse a lelkét annak a fiúnak, aki olyan sok mindent elvett tőle. Kinsey, aki végre megérti, hogy a haragja és a fájdalma is az övé, azok nélkül ő sem önmaga. Hiszen az élet egyszerre fájdalmas és gyönyörű, és ha ennek csak az egyik felét éli meg, akkor nem is él igazán. Szokás szerint Bode az, akit annyira nem szívlelek – képes leszek leírni, de nekem a kismadár szimpatikusabb volt, aki végül nagy ajándékot ad a gyereknek.

Hill remekül összefűzi, ahogy a kezdet és a vég most találkozik. Ahogy látjuk az első kulcs elkészültét, és ahogy majd Tyler elkészíti az utolsót. Minden körbeér és zárul – ugyanakkor a szereplők folytatják az életük, lesznek új lehetőségek előttük. Hiszen minden vég kezdet is – és megint körbeérnek ezzel a szálak.

A világa még mindig lenyűgöző, és bőven volt benne ötlet, mire és hogyan használhatóak a kulcsok, milyen képességeket adnak. Fel is ötlött bennem, hogy jegyzetelni kellene, melyik mire való, mert a végén egy helyen el is vesztem abban, egy cselekvést hogyan hoztak össze a kulcsokkal. Képeken ott volt, de kellett egy emlékeztető, mit is látok.

A grafika különben a szokott minőség. Nem Monstress szépségű, de korrekt.

Most, hogy a végére értem, jöhet a Netflix is. Érdekel, mihez kezdtek az alapanyaggal.

 

Hill: Kulcs a zárját 3. – Mint képregény: 100% izgalmas, sötét történet, komoly drámákkal, horrorral és mágiával.

Szubjektíven: 90% korrekt zárás, a szokott minőségben. A történet, a karakterek is rendben.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr1815970542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása