Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

5 regény, amit el kell olvasnod

Novellák vol.3.

2020. augusztus 18. - BBerni86

r5_44.jpg5: Az év legjobb sci-fi és fantasynovellái 2019 – angolul hosszú évek óta megjelenő válogatás, magyarul csak pár éve érkeznek, de örülünk neki. Új szerzők és régi motorosok, remek történetek. Nem tudnék belőle kedvencet választani, ez egy erős gyűjtemény volt több r4_56.jpgmesei hatással, amit bírok.

4: Tidbeck: Rénszarvas-hegy és más történetek a peremlétről – kicsit horror, kicsit mese, kicsit disztópia, nem is kicsit különleges. Rövid, csattanós történetek, melyek érdekesek, egyediek és van mondanivalójuk. Például: hogyan lehet az ember szerelmes a technikába, itt még szó szerint is, egy léghajóval?

r3_68.jpg3: Barker: Vérkönyvek – sötét sztorik gyűjteménye, sok vérrel és válogatott borzalmakkal. Lesz itt pokoli versenyfutástól kezdve szörnyek etetésén át egy újraírt Poe-történeten át minden. Allegóriákat itt nem kell keresni, de arra készüljünk, hogy nem véletlenül Stephen King írta az eredeti ajánlóját.r2_70.jpg

2: Chiang: Kilégzés és más novellák – kicsit tudományos, de szórakoztató is. Nem igényel olyan előismereteket, mint az Életed története, de azért ezeknek is van súlya. Hogy küzdenek a robotok az életért, miközben a vég egyre közeleg? Egy időutazásos Ezeregyéjszaka mese. De a mesterséges intelligenciától kezdve a nyelvészeten át a pszichológiai kísérletekig előfordul minden a r1_71.jpgtörténetekben.

1: 27 képtelen történet – sok-sok ismert és jó szerző borzongató történeteinek gyűjteménye, amiben még a műfaji változatosság is megvalósul. Horror, thriller, fantasy is akad. Joe Hill írt bele egy képnovellát pokoli lépcsőkkel. Joanne Harris urban fantasyja a korunkban haldokló istenekről. Block sorozatgyilkos novellát hozott. Hosszan sorolgathatnám, de a lényeg. Sokféle, és minőségi történetek vannak ebben, amely több igényű olvasónak is kielégíti a változatos igényét.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr8216167622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása