Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Idézzünk!

2020. október 14. - BBerni86

A vér csak vért szül. És kard hegyével soha nem hozott békét senkinek. (Wheeler: Átkozott)

 

Így van ez manapság az igazsággal: mindenki magának akarja kisajátítani. (Abbott: Nem akarod tudni)

 

Dönts jól! Vagy rosszul. Mindegy. Csak ne habozz! (Berry: A máltai csere)

 

– Annak ellenére, hogy egy nagy medve vagy, eléggé elpuhultál – Anna megpaskolta a király hasát.
– Közeleg a tél. Felhizlalom magamat a hideg időszakra. (Sullivan: A rózsa és tövise)

 

Ugyanakkor a külső mindig is hamis információkat közölt a személyiségről. A szép embereket akaratlanul is pozitív tulajdonságokkal ruháztuk fel, pedig könnyen lehettek akár bűnözők, sunyik, aljasok vagy éppen toxikus személyiségek. A kevésbé szépeket viszont gyakran kevésbé tartottuk érdekesnek, noha lehet, hogy valójában sokkal különlegesebbek, mint bárki, akit addig ismertünk. (Hackett: Eldobható testek)

 

– Feleség, neked senki sem mondta, hogy meglehetősen veszedelmes dolog saját magadon kísérletezni?
– Ugyan drágám, ne akadékoskodj! Ami azt illeti, rajtad is szoktam.
– Ez rendkívül megnyugtató. (Carriger: Időtlen)

 

A kard fogva tart téged, Nimue. Tudom, hogy te is érzed. Én is éreztem. Arra kényszerít, hogy gyilkolj. Hogy legyőzz mindenkit. De ez az út a feledés felé vezet. A kardnak hatalma van, de válaszai nincsenek. A vezér ne csupán bátor legyen, de bölcs is. (Wheeler: Átkozott)

 

A szőkék az elérhető vágyálom. A férfiak és a nők számára is. A barnák jelentik a valóságot: a tapétát, ami tökéletesen belesimul a környezetébe, és csak akkor ver fel nagy port, ha a gesztenyebarna hollófeketévé válik. A két véglet közötti barna viszont csak akkor fedi fel a zamatát, ha tényleg megízlelik. (Sandrel: A csodák könyve)

 

Ez a legigazibb és legnagyobb csoda, a jóság és szeretet csodája, mert a halál csak elmúlni tud, de születni, szeretni, teremni csak a végtelen Élet! (Fekete: Hajnal Badányban)

 

A szem gyenge. Nem bízhatunk meg abban, amit lát; elárulja, mi lapul a szívünkben és érintése is lágy. (Wheeler: Átkozott)

 

A test egy börtön, de erre csak akkor jössz rá, ha megtapasztalod a teljes szabadságot. (Hackett: Eldobható testek)

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr8516229004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása