Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

5 regény, amit el kell olvasnod

Stephen King

2020. október 20. - BBerni86

Az Intézet annyira tetszett, hogy kedvem lett előszedni, miket is szeretek nagyon a mestertől. A teljesség igénye nélkül.

r5_51.jpg5: A hosszú menetelés – a jövő Amerikája. Totális diktatúra. A kamasz fiúknak egy kiugrási lehetősége akad, a Hosszú Menetelés. A verseny, ahol folyamatosan menni kell, megállás nélkül. A végén csak egy marad életben, és mindent megnyer. De mindenki más, aki leáll, lemarad, rá halál vár. Egy verseny, ahol a nyertes is olyan lelki és egyéb sebekkel távozik, hogy nem tud örülni a nyereményének.r4_64.jpg

4: Carrie – Carrie szürke kisegér az iskolában, vagy egy fokkal rosszabb is annál. Hiszen őt észreveszik, és a menő lányok piszkálják, kigúnyolják. A lány anyja erősen vallásos, és a lányában csak a rosszat látja meg. Nagyon konzervatívan neveli, rendszeresen bezárja. A remény csillan fel, amikor egy menő fiú elhívja az iskolabálba Carrie-t. Csak éppen újabb csíny van készülőben, miközben a r3_79.jpglányban paranormális erők ébrednek fel.

3: Sorvadj el! – átlag amerikai kisváros, ahol minden békésen és unalmasan halad. Míg egy cigánykaraván nem érkezik a tipikus trükkökkel. Míg egy jól kereső ügyvéd némileg a körülmények hatására el nem üti a vajda lányát. A férfi fejére átkot szórnak, amit ő nem vesz komolyan. Ám azt veszi észre magán, hogy fogyni kezd. Hiába eszik, hiába tesz bármit is, elsorvad. Az átok megfogant – mit lehet most tenni?r2_83.jpg

2: Christine – Christine egy autó, pontosabban egy Plymouth Fury. Egy középiskolás diák, Arnie meglátja és megszerzi. A rossz állapotban levő kocsit megszállottan kezdi felújítani, jó barátja r1_84.jpgDennis és a szerelme már rá sem ismernek. Azonban ennél sokkal komolyabb helyzet is kialakulóban van: ahogy Christine egyre inkább működőképes, gyilkosságok – gázolások – kezdődnek a környéken. Lehet démoni egy autó?

1: Tortúra – Paul Sheldon sikerszerző. Csak van egy komoly gondja: már ő maga rühelli a romantikus sorozatot, amellyel a hírnevét szerezte. Így arra készül, hogy a hősnőt az utolsó kötetben megöli. Csak arra nincs felkészülve, hogy utazás közben autóbaleset éri. Hogy nagyon komoly sérüléseket szenved. Hogy, az egykori ápolónő, Annie talál rá. Aki történetesen Paul rajongója, és mániásan rajong a férfi hősnőjéért. Aki nem fogadja el a történet végét, és igencsak drasztikus eszközökkel készteti arra kedvenc íróját, hogy folytassa a kedvenc sorozatát.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr8816247388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása