Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

SpoilerZóna

2020. november 15. - BBerni86

- Hirosi: A holnap határa

A többedik újra nap után Keidzsi sejteni kezdi, hogy nem csak ő van benne a ciklusban - Rita Vrataski is. Még az r1_88.jpgegyik első csatájukban Rita feltett neki egy kérdést a regényből, amit éppen olvasott. Most megválaszolja neki, és ebből Rita is tudja, hogy ráakadt még egy újrázóra.

Ő készíti fel a fiút és elmondja, mire jött rá. A gitaik azért voltak kezdetben verhetetlenek, mert vannak köztük adók - olyan lények, melyek képesek újraindítani a napot, és így nem tetsző eredmény után csak újrajátsszák a napot. Ő belekerült egy ilyen körbe, és végzett az adóval - attól fogva mindig ezekre vadászott, és az ő halálával is újraindult a nap. Így az emberek is kaptak egy esélyt.

Ketten készülnek a gitai adó kiiktatására, siker is. Ám a nap mégis újraindul. Rita jön rá, miért. Csak egy adó lehet. Neki vagy Keidzsinek meg kell halnia. Harcot provokál, és Keidzsi nyer. Nehéz szívvel végez a lánnyal, majd megnyeri a csatát.

Keidzsi elhatározza, hogy átveszi Rita helyét és küldetését a csapatban.

- Bardugo: Hat varjú

A regény során mindenki múltját megismerhetjük.

Kaz még kisfiú volt, amikor bátyjával megárvultak. A testvére eladta a farmot, beköltöztek a városba. Ám egy csaló mindenüket kicsalta, utcára kerültek. Amikor jött a himlő, mindketten elkapták. A bátyja meg is halt, Kaz is nagyon rosszul volt. Mindkettejüket a hullaszállítóra dobták és a holtak szigetére dobták. A fiú hullák közt vergődött, majd a bátyja tetemébe kapaszkodva úszott vissza a városba - azóta irtózik minden érintéstől és bosszút fogadott a férfi ellen, aki tönkretette őket.r2_87.jpg

Inejt elrabolták a családjától, ahol akrobatának képezték. Szép volt, egy bordély tulaja vette meg és kényszerítette szexrabszolgaságba, amíg Kaz ki nem váltotta és Kísértetté nem formálta. Vonzódnak is egymáshoz, de közéjük áll, hogy Kaz minden érintéstől irtózik. Így a lány azt tűzi ki célnak, hogy felszerel egy hajót és rabszolgakereskedőkre vadászik majd.

Jesper egyetemre kellett volna, hogy menjen. Helyette szerencsejátékos lett, és eljátszotta a családja farmját, azt akarja visszaszerezni. Remek céllövő, de az igazi titka, hogy ő is grisha. Fabrikátor. Menet közben kezd összejönni Wylannel.

Wylan Van Eck rosszban van az apjával. Zseniálisan rajzol, jól ért sok mindenhez, de olvasni képtelen. Az apja ezért meg is öletné, ő Kaznál talált új otthont. A végén őt álcázzák a tudósnak, akinek a kiszabadításáért Van Eck felbérelte őket, de át akarja őket vágni.

Nyina beveszi a szert, hogy el tudjanak szökni a tudóssal a szigetről. Most küzd, hogy életben maradjon és ne legyen függő. Ő grisha harcos volt, kém. Így került Matthias és társai fogságába, de a hajójuk elsüllyedt. Ők Matthiasszal egymásba kapaszkodtak, együtt élték túl, és kezdtek gyengéd érzelmeket táplálni egymás iránt. A lány azonban rabszolgakereskedéssel vádolta a fiút, akit ezért bebörtönöztek és arénaharcokra ítéltek. 1 éven át járt Kaz nyakára, hogy segítsen kihozni a fiút. A küldetés miatt Kaz segített, és a közös munka alatt Nyina visszaszerzi Matthias bizalmát.

Matthias túlélte a börtönt, Nyina árulása jobban fájt neki. A küldetésen marják is egymást, de aztán kiderül, miért tette Nyina, amit. Amikor a városba érkeztek, ott voltak grisha kémek, akik elintézték volna a fiút. Menekülni nem lehetett, ezért találta ki a rabszolgás történetet. Tudta, hogy akkor elviszik és bíróság elé állítják. Azt nem sejtette, mi lesz belőle. Megbocsát a lánynak, és már a közös jövőjüket tervezik.

Van Eck azonban megölné őket, és nem fizetne. Mivel Kaz előre készült, a tudóst nem tudja megszerezni. Zsarolni akarja őket, és észreveszi Kaz pillantását Inejre. A lányt raboltatja el és ad ultimátumot: elcseréli a tudósra, vagy Inej halott.

A varjak Kaz mellett maradnak, és együtt dolgoznak, hogy visszakapják Inejt. Kaz ezért még ideiglenesen Pekkával is kész üzletelni, akinek az elpusztítása a végső célja - ő volt, aki kicsalta a bátyja pénzét.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr1016286082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása