Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

5 regény, amit el kell olvasnod

High fantasy

2020. november 17. - BBerni86

r5_54.jpg5: Sullivan: A rózsa és tövise – a Riyria-sorozat ötletes és izgalmas előzményregénye. Nem csak az derül ki belőle, hogy Royce és Hadrian miért és hol rendezték be a főhadiszállásukat, de azoknak a trónért folyó ármányoknak is itt a kezdete, melyek majd elindítják a regényfolyamot is. Önállóan is jó, a folytatást ismerve meg pláne.r4_67.jpg

4: Lyon: Királyok Veszte – van egy jóslat, hogy eljön egy herceg, aki örökre megváltoztatja a világot. Kihrin egy dalnok fiaként nő fel, és fogalma sincs róla, milyen vér folyik az ereiben. Ám egy véletlen találkozás az igazi családjához vezeti el, ahol mindennapos a halálos ármány, az intrika és a mágia. Miközben saját magáról is egyre többet megtud, halálos kalandok során át eljön az a pont, r3_82.jpgamikor Kihrin a jóslattal is szembesül.

3: Hobb: Az orgyilkos – sorozat – Fitz fattyúnak született, és a létét arra használták fel politikai ármányokkal, hogy az apja lemondjon a trónörökösi rangról. A férfit meg is gyilkolják, és a gyermeket a nagyapja, a király orgyilkosnak képeztetni, a korona szolgájának. Fitz ereiben mágia folyik, és a hűsége az apja öccséé, a leendő királyé. Neki segítve az ország fennmaradásáért küzd, halálos ármányok és kalandok közepette.r2_88.jpg

2: Chakraborty: Dévábád-trilógia – a dzsinnek több törzsre szakadtak, régi erejüket elvesztették. Az eredeti uralkodó családot is letaszították a trónról. Feltűnik azonban egy lány, Nahri, aki félvér ugyan, de annak a bizonyos családnak a sarja. r1_89.jpgAkaratán kívül a politikai küzdelmek középpontjába kerül: a régi rend visszaállításának, de az új megszilárdításának is ő lehet a kulcsa, miközben a lány nővé érik és a saját küzdelmeit kezdi felvállalni.

1: Gemmell: John Shannow-könyvek – Jon az egyik legnagyobb élő harcos, de átkozott lélek is. Jeruzsálemet keresi, amely már rég nem létezik. Pusztákon és a vadnyugat szintjére visszasüllyedt földeken halad át, a kaland mindig rá talál. Csak ebben a világban nem csupán a banditák és zsarnokok jelentenek veszélyt: démoni hatalmak, világokon át utazó falánk szörnyek akarnak még többet, és a rejtélyes múltú Shannow áll az útjukban.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr4816288742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása