Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

SpoilerZóna

2020. november 29. - BBerni86

Pete Polgár: A lelkész lánya

Victoria gyanútanul éli az életét – jó lánya az apjának, és összejön a polgármester sportoló fiával. (Akaratlanul is az anyja példáját követve.) Egy nap a fiúk beavatásra mennek, és lelövik a szomszéd község fekete lelkészét és a kisfiát. Utána mennek a barátnőikhez, de Victoria aznap nem engedi be a barátját. Ő erre máshoz megy. Victoria másnap rajtakapja, és számon akarja kérni. A barátja erre leüti, bár a fiú később azt hazudná, hogy Victoria csak a_lelkesz_lanya.jpgelájult és ő hazavitte. A lány azonban félig ájultan sokat hallott: rájött, hogy milyen erőszakos a szervezet igazából, hogy a barátja mennyire benne volt a gyilkosságban.

Szökni akar, de a saját nevén nem lehet. Ben nagyon tehetséges, informatikai zseni, de annyira szegények, hogy egyedül semmi esélye sem lenne. A tiszteletes karolta fel, aki cserébe elvárja, hogy nyújtson technikai hátteret a tevékenységükhöz. Ben jön rá, mit akar a lány, és látja el hamis iratokkal és tanácsokkal, segít neki.

Veronica néven a lány szobalány lesz, és gyűjtöget. Az ottani szerzetes, János atya ismeri fel, hiszen nagyon hasonlít az anyjára, akit ő egykor szeretett. Kéri a lányt, menjen messzebb, mert ha az apja és a Klán a nyomára bukkannak, azokat teszik tönkre, akik befogadták.

Éppen erre készül, amikor hírek jönnek. Egy 13 éves srácot is be akartak avatni a Klánba, de amikor lőnie kellett, megcsúszott a keze. Így nem a levegőbe, hanem Victoria volt barátjának a fejét lőtte szét. A rendőrség szétszedte a Klánt, sokan börtönbe mentek. Victoria hazatérhet. Ben ösztöndíjjal tovább tanulhat, és Victoria újrakezdheti azokkal, akik nem Klán megszállottak.

Roberts: Napfogyatkozás

Eric meg akarja ölni a bátyját és a feleségét, mert a gyerekük lesz a Kiválasztott. Max az életét adja, hogy a terhesr1_92.jpg neje elmenekülhessen. Lana hosszan fut és bolyong, míg egy farmra nem jut. Egy egykori katona él itt, aki befogadja a nőt. Ő segíti a világra a babát, aki az apja után (Max Fallon) a Fallon nevet kapja. Lana az eltelt idő alatt megszerette a férfit, és újévkor mondhatni megkéri a kezét. Maxet sosem feledi el, de tud még szeretni, és ők pár lesznek.

A másik tábor szépen épül, ott is cseperednek a babák, akik erővel születtek. Köztük az ikerpár Duncan és Antonia, akik annak a férfinak az unokái, aki akaratlanul megtörte a Fátylat és elhozta a világ végét.

A farmra különös látogató érkezik. Elmondja, Fallon felesküdött harcosa. 13 év múlva visszatér, és akkor magával kell vinnie a kislányt kiképzésre.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr8216306296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása