Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Csöndes éj

Eve Dallas 7,5

2021. január 29. - BBerni86

Karácsonyi, szerelmes, egymásra találó, nyomozós.

Holly egy a Télapó manói közül. Csak éppen van vele egy kis gond: az elektromos holmik megbolondulnak körötte, ami egy játékgyárban nem szerencsés. Így küldetést kap: egy, az unokahúgát nevelő férfit kellene kiházasítania. Csak éppen a férfinak nem a kiszemelt ara tetszik meg. (Manószerelem) Sabrina az első karácsonyt ünnepli kisfiával a válását követően. A gyerek a kertben egy hullát talál, akiről kiderül, hogy még él, csak nagyon részeg. A nőt nem is kicsit lepi meg, amikor a férfiban diákkori nagy szerelmére ismer. Lehet, hogy idén karácsonykor visszatér a szerelem az életébe? (Váratlan ajándék) Egy eltűnt gyereket kell megtalálni, így csondes_ej.jpgkénytelen együtt dolgozni egy egykori jegyespár. Közben a férfinak alkalma van kideríteni, miért hagyta el négy éve a szerelme, és van-e még számukra esély. (Karácsonyi fogadalom) Egy bosszúszomjas sorozatgyilkos megszökik a börtönből, és vadászni kezd azokra, akik lecsukatták. Eve Dallas és a barátai is a listán vannak, és Eve nem hagyhatja, hogy bárkinek baja essen. (Halálos éjfél)

A tematikus kötetek nem csak novellákban lehetnek jól sikerültek. A Gold Book az Eve Dallas novellákat is rendszeresen ebben a formában jelenteti meg. Ahogy haladok a sorozattal, ez az első ilyen kötet a sorban, és a novellák rendező elve: a karácsony. Egy fokkal jobb is lett volna akkor olvasni, de Eve-ben haladok sorra, így most érkeztem ide.

Alapvetően megvan a változatosság, mert a történetek több zsáner variálnak. A Manószerelem némi fantasy beütéssel bír, bár nagyon karácsonyi hangulattal. Színre lép Mr. T., aki itt nem izmot épít, hanem játékokat és ki is szállítja őket. Bele tudnék kötni, hogy a Manószerelem nem eléggé használja ki a keretét: már ott voltak gondjaim, hogy mennyire emberiek a manók. A fülük hegyesebb és halhatatlanok – bocsi, de ezek nem a tündék lennének?

Csak azért nem viselt meg jobban, mert mindennel együtt ez egy aranyos történet volt, ahogy a csupaszív és a modern világhoz nem értő lány összeránt egy családot. A szerelmi szála totálisan hihetetlen: pár nap alatt olyan mély szerelem alakul ki, hogy a karácsonyfa alá már jegygyűrű is kerül. Hát… nem ment mindent, hogy karácsonyi cukiság.

A Váratlan ajándék és a Karácsonyi fogadalom ugyanazzal a klisével ügyködik: egykori szerelmesek között csapnak fel a lángok. Csak éppen egyikben sem tudom elhinni, hogy évek teltek el, mégis ugyanannyira imádják egymást. Főleg a Váratlan ajándékban teszi tönkre a szereplők jellemét: ha hősnőnk még a gimis szerelmét szereti, ugyan minek szakított vele, jött össze mással, akivel családot is alapított? Mert persze elég egyszer újra látni, hogy a fiának legyen egy új apukája karácsonyra. Persze. Utáltam, na. A másikban legalább volt egy mondvacsinált krimis szál és normális indok, miért kellett a nőnek kilépnie a közös életükből.

Végül, a Halálos éjfél, ami miatt valamennyire megérte magam átrágni a három másik kisregényen. Mini verzióban tartalmazza mindazt, amiről egy Eve Dallas sztori szól: van egy zseniális bűnözőnk, akit Eve elkap, miközben egyre szélesebb baráti köre segíti. A színes mellékszereplők, a nagyon lelkiismeretes Eve és a nagy szerelem a férjével – mind jelen van ebben a rövidebb nyomozásban is. A stílusa is egyezik. Éppen csak a regények összetettebbek, jobbak a fordulatok – de arra kiválóan alkalmas a novella, hogy megismerjük a regények esszenciáját. Az egyezik.

Az biztos, hogy egyedül Eve Dallas további története érdekel, de ha jól tudom, az is az egyetlen innen, amelynek van teljes sorozata és történetei, a másik 3 csak 1-1 kisregény.

 

Csöndes éj – Mint romantikus: 50% egy aranyos, kettő fájdalmas, egy tipikus sorozatrész miniben. Elmegy.

Szubjektíven: 30% Eve történetét tudtam egyedül díjazni, a többi úszik a nyálban. Nagyon.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr7816408494

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása