Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Idézzünk!

2021. február 03. - BBerni86

Ezért olyan szép az emberi élet. Csak egy életünk van, de mi választhatjuk meg, mit hozunk ki belőle. (Riordan: Az elrejtett orákulum)

 

Én nem akarok kockáztatni. Az a könnyebbik út lenne. És a könnyebbik út nagyon gyakran a rosszabbik út. (Plum: Álomfogó)

 

A pusztítás mindig könnyebb, mint az építés. (Xiang Tong Xiu: A démoni kultuváció nagymestere 1.)

 

Bármilyen felvilágosult idők is jöttek, az emberi természet maradt, mint századokkal azelőtt. (Robb: Halálos összeesküvés)

 

A múlt ragaszkodik az emberhez. Nem lehet beállni a zuhany alá, és egyszerűen lemosni. Részévé válik az embernek. (Plunkett: Karácsonyi fogadalom; IN: Csöndes éj)

 

Percy felhorkant.
– Utálok tanulni! Garantált ösztöndíjam van az Új Római Egyetemre, de kikötötték, hogy el kell végeznem a középiskolát, és jól kell megírnom a felvételit. Most mondd meg! Ráadásul még az ŐKFA-t is le kell tennem.
– Az mi? – kérdezte Meg.
– A római félistenek vizsgája – magyaráztam neki. – Őrült Képességek Félisteni Alapvizsgája.
Percy a homlokát ráncolta.
– Biztos, hogy ezt jelenti?
– Én csak tudom. Én állítottam össze a zene- és verselemzési részt.
– Ezt soha nem bocsátom meg neked. (Riordan: Az elrejtett orákulum)

 

– Hogy mit, hadnagy? Egy kalapácsot?
– Pontosan. Méghozzá egy nagy és nehéz kalapácsot. Utána vidd be az irodámba, és verd szilánkokra azt a vacakot az íróasztalomon.- Aha – és mivel Peabody okos nőnek tartotta magát, egy torokköszörülés mögé rejtette a torkából feltörni igyekvő kacagást. – Ha mégsem találnék kalapácsot, esetleg nem hívhatnám a karbantartókat?
– Remek. Csináld csak, de tedd hozzá, hogy amint alkalmam nyílik rá, lemegyek hozzájuk, és vérfürdőt rendezek közöttük. Tömeggyilkosságot fogok elkövetni. És miután mindenki kipurcant, rugdosni fogom a hullákat, táncot járok fölöttük, és boldog, győzelmi dalokat éneklek. És nem akad olyan bíróság, ami ezért elítélne.
Peabody maga elé képzelte a táncoló és éneklő Eve látványát, és belülről az arcába kellett harapnia, hogy el ne vigyorodjon.
– Tájékoztatom őket, hogy fölöttébb elégedetlen vagy a munkájukkal. (Robb: Halálos összeesküvés)

 

Nincs ember, aki örökre a világ tetején marad, a legendák is csak legendák. (Xiang Tong Xiu: A démoni kultuváció nagymestere 1.)

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr4616395612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása