Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Idézzünk!

2021. április 07. - BBerni86

Mi az élet? Fájdalom és vérontás és tettetés. (King: A Vízió)

  

Nem mentheted meg a világot és minden lakóját, de meg kell találnod a módját, hogy valami jót tegyél. (Harkness: Az idő rabjai)

 

Mert a történelemnek csak egy oldala van… a fehér oldal. A fehér ember úgy dönt, ketrecben akar élni. Aztán kitalálja a szabályokat, és ragaszkodik hozzá, hogy mindenki beköltözzön mellé. És ha valaki nemet mond… azt barbárnak minősíti, és megöli. (Remender: Körhinta)

 

– Nemigen hiszek a vérben – mondta Samuel. – Ha valaki jót vagy rosszat talál a gyermekeiben, úgy vélem, csak azt látja, amit maga ültet el bennük, miután kiszakadtak az anyaméhből.
– Egy malacból hiába próbálna versenylovat nevelni.
– Azt nem – felelte Samuel –, de rendkívül gyors malacot igen. (Steinbeck: Édentől keletre)

 

A dolgok nem mindig fekete-fehérek. Az emberek hibáznak, mert sérült a lelkük, de ez nem jelenti azt, hogy nem érdemelnek megbocsátást. És nem jelenti, hogy nem tudnak megváltozni. (Bennett: Ragyogó szemek)

 

Dalnok vagyok. Többet tudok a hazugságokról, mint amennyit te valaha is tudni fogsz. A dalnokok pedig tudják, hogy a férfinak olykor hazugságra van a legnagyobb szüksége. Hogy új igazságok legyenek belőle. (Hobb: Az orgyilkos küldetése)

 

Vannak harcok, ahol lehet győzni, de van, ahol csak bukni lehet. (Kelk: Aki mer, az nyer)

 

Igenis van megváltás. Csak…
… nem mindenkinek. (Dick: Palmer Eldritch három stigmája)

 

(...) mindennap minden férfi és nő meghozza ugyanezt a döntést. Továbbmennek, akkor is, amikor lehetetlennek tűnik továbbmenniük. (King: A Vízió)

 

Éppen ebben áll az anyaság iróniája. Mire az ember megtanulja a gyereknevelést, a gyerekei már rég kirepültek a házból, és az anya ott marad magára a fölösleges tudásával. (Pauw: Sötétben)

 

Túlélni nem elég: élni kell. (Garber: Caraval)

 

– Úgy tűnik, nem szimpatizál a fogvatartás ötletével – mondtam.
– Ismersz olyat, aki igen? (Harkness: Az idő rabjai)

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr3216472670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása