Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

5 regény, amit el kell olvasnod

Gonosz elmék

2021. április 13. - BBerni86

r5_74.jpg5: Garcia Saenz de Urturi: A fehér város csöndje – Vitória egy csendes, történelmi örökséggel rendelkező spanyol városka, melynek nyugalmát misztikus sorozatgyilkos kavarja fel. A szeretett régészt bűnösnek találják, elítélik. Mielőtt szabadulna, 20 évvel később, újrakezdődnek a gyilkosságok. A testek elrendezése, a helyszínek – mind egyezik. Egy gyilkos elme játszadozik velük már évtizedek óta?r4_87.jpg

4: Fowles: A lepkegyűjtő – Ferdinand jellegtelen figura, akin mindenki keresztül néz. Nincsenek se nagy álmai, se tervei, csak dolgozik, lepkéket gyűjt és reménytelenül szerelmes egy helyi lányba, aki észre sem veszi őt. Amikor a férfi megnyer egy játékot és vagyonhoz jut, a nénjét külföldre küldi, egyedül marad. Így lesz elég r3_103.jpgmerészsége, hogy begyűjtse, amire leginkább vágyik: Mirandát – akit rabságba vet, és azt akarja, szeresse viszont.

3: Stage: Tejfogak – Hanna tündéri kislány, az édesapja szeme fénye. Az azonban már beteges, ahogy ez a gyerek ragaszkodik az apjához – neki őt kell legjobban szeretnie! A kislány így féltékeny az anyjára, és kész elérni, hogy apuci utálja meg őt, csak ők legyenek ketten. A hazugságok, játszmák közepette ugyan ki hinné el Suzette-nek, hogy az édes kislány már most egyr2_116.jpg pszichopata?

2: Hoover: Verity – Lowen megcsíp egy remek szellemírói állást. A sérült sikerszerző, Verity új könyvét kell megírnia a nő jegyzetei alapján, az otthonában. Csak éppen a jegyzetek r1_121.jpghelyett egy naplóba botlik, melyből feltárul, hogy az asszony a férje iránti elvakult szerelmében hogyan lett szörnyeteg. A helyzeten az sem segít, hogy Lowen egyre jobban beleszeret Verity férjébe, miközben a házban valami gyanús zajlik…

1: Carter: Egy gonosz elme – Robert Hunter, a zseniális rendőr hosszú idő után először engedélyez magának egy kis szünetet, és nyaralni repülne. Nem lesz belőle semmi, mert egy ügyben előkerül a neve, és a gyanúsított csak vele hajlandó beszélni. Oda utazik a tengerpart helyett, és a férfiban felismeri egykori egyetemi szobatársát. Neki mesélni kezd, és kibomlik egy gonosz elme minden sötét játéka, gyilkosságok hosszú sora – arra azonban nem lehet felkészülni, amikor Hunter élete tragédiájáról is kiderül, hogy ez az ember felelős érte.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr3216499674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása