Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

SpoilerZóna

2021. április 25. - BBerni86

Gibney: Nincs menedék

Lottie a családi életében szenved. A nagylánya az Államokba készül a fia nagyapjához, és Lottie titkon attól retteg, r2_118.jpghogy a gazdag családnál marad a lánya, nem jön haza többet. Boyd kezd érzelmileg is közel kerülni hozzá, ami szintén megijeszti. Az alkoholt meg egyre nehezebben teszi le, lassan esti rutin, hogy iszogat.

De most a munkára kell koncentrálnia. Ő az egyetlen, aki felveszi és komolyan veszi az egyik cigány háziasszony vallomását, aki sikolyokat hallott az éjjel. A helyszín átvizsgálásakor egy éppen folyó temetést kell leállítaniuk, mert a sírgödörben egy másik holttest is van, egy nőé, aki menekült valami elől. Évekkel korábban volt már egy hasonló eset, az a nő nem került elő. És újabb eltűnés is van.

A végére kiderül, hogy a jó 10 éve eltűnt nő titkon az egyik cigánnyal járt, terhes lett és el akartak menni. A bátyja nem tűrhette a családi szégyent, és fogságba vetette a testvérét, többek között összezárta a halott csecsemőjével. A nő halála után meg kellett egy pótlék. A bátyját is előszeretettel kínozta: ő erőszakolta meg a férfi szeretőjét.

Hoover: Merit nélkül

Merit egyre komolyabban szenved attól, hogy a családban mindenki titkát ő őrzi. Amikor kikészül, mindent leír egy levélben, sokszorosítja, és szétszórja a házban. Így mindenki megtudhatja, hogy az apjuk a második feleségét csalja a szintén velük élő első feleségével. Hogy a bátyja kiskamasz korában megpróbálta megcsókolni, most meg rajtakapta, ahogy a mostohaanyjuk öccsével hentereg. Hogy a nővérének komoly baja van az első szerelmer1_123.jpg tragikus halála óta, mert azóta csak haldoklókkal jár.

Majd beveszi az anyjától lopott gyógyszereket, öngyilkos akar lenni. Ekkor derül ki, hogy azok nem igazi gyógyszerek. Mert az anyjuk nem rákos, hanem pszichés beteg, csak ezt nekik nem akarták gyerekkorukban elmondani. Néha vannak tiszta percei, de különben nem önmaga. Ezért is maradtak együtt, és a második feleség elfogadta, hogy a férje mindig is kötődni fog és szeretni az elsőt. De mindenki más titka is kiderül, amit Merit nem tudott.

A bátyja 14 éves kora körül figyelt fel rá, hogy a fiúkat a lányok érdeklik, ő meg inkább a fiukat nézegette. Arra gondolt, ki kellene próbálnia, milyen egy lány csókja. Kínjában a húgát kérte meg, de rá is jött, hogy azt nem szabad, próbált elnézést is kérni, de már tudja, hogy Merit azt fel se fogta, csak sérült.

A nővére meg nem szerelmi kapcsolatokat keres, hanem vigaszt nyújt a haldoklóknak, és így gyászolja a halott szerelmét. Akit Merit a barátjánál hitt, igazából az egyik fiú barátja, akit a kórházban látogat. Csak nem volt hova mennie, és befogadták. Neki tényleg Merit tetszik, nem az ikre.

Meg tudnak beszélni mindent, Merit depresszióját is, és eldöntik, ideje pszichológushoz járni, mindenkinek.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr2416512106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása