Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

5 regény, amit el kell olvasnod

Háborús

2021. május 04. - BBerni86

r5_77.jpg5: Kloos: Renegátok – a nem túl távoli jövőben az emberiség a fennmaradásáért és a Földért vív háborút. A nyurgák el akarják söpörni őket. A Föld invázióját kivédték, de hogy igazi esélyük legyen, vissza kell szerezniük az ostromkor elmenekülők hadi anyagait és az űrhajókat. Hogy lehetne mindezt a legkevesebb fájdalommal?r4_90.jpg

4: Dunmore: Ostrom – a németek orosz szövetségeseik ellen fordulnak, és a villámháború technikájával próbálkoznak. Az orosz tél, a nagy távolságok keresztbe húzzák a terveiket. Ami nem jelenti azt, hogy nem alakulnak ki állóháborúk és Leningrád csatája különösen kegyetlen – a városban ragadtak éhséggel, r3_106.jpghideggel, németekkel kell, hogy szembe nézzenek.

3: Conradi & Logue: A király háborúja – a II. VH előtt Angliában hatalmi válság tört ki: a király lemondott, hogy egy elvált nőt vehessen feleségül. A dadogással küzdő öccse került a helyére, akinek maga ellen is háborút kellett vívnia, nem csak a németek ellen. A király beszéde az első nyilvános rádióadását mesélte el, ez mindent, ami utána következett. Hogyan élte meg London és a királyi család, ar2_121.jpg beszédtanára a háborús éveket?

2: Benioff: Tolvajok tele – a II. világháború, ostromgyűrűben Leningrád. A puszta túlélés is gyilkos hajsza. A katona Lev fosztogatásért kerül börtönbe, ahol egy fiatal dezertőrrel kerül r1_126.jpgegy cellába. Egy fejes lánya pont most házasodna, és a menühöz szükség van tojásra, csak éppen az éhezés közepette az nincs. Lev és Kolja kapnak egy esélyt, de neki kell indulniuk az ostromgyűrűnek, hogy tojást szerezzenek.

1: Remarque: Nyugaton a helyzet változatlan – az első világháborút feldolgozó regények közül az egyik legismertebb. Egy középiskolai osztály fiait látjuk, akik még szinte gyerekek, de ki kell menniük a frontra. A mindennapok, egy kis öröm, máskor nagy veszteség. Majd egy csata, amelyben odavesznek – a nagy egészet nézve mindez azonban annyira jelentéktelen, hogy az aznapi jelentésben mindössze annyi szerepel: nyugaton a helyzet változatlan.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr5516521704

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása