Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Idézzünk!

2021. június 16. - BBerni86

Lehet, hogy az igazság vak – mondta –, de szereti a pénz csengését. (Kleypas: Botrány tavasszal)

 

Az állat önzetlen és önfeláldozó. Szeretetében van valami, ami szíven ragadja azt, akinek gyakran van alkalma az ember könnyelmű barátságával és nyomorúságos hűségével találkozni. (Poe: A fekete macska)

 

Csak arra szeretnék kilyukadni, hogy nem mindig az az erősebb, aki üt. Hanem aki nem üt. Rendben? (…) Egyszer majd, egy iskola udvarán vagy egy reklámügynökség panorámás irodájában remélem, te is megérted, hogy nem az a bátor, aki annak ellenére ütni mer, hogy nem tudja, nyer majd, vagy veszít. Az a bátor, aki tudja, hogy győzne, és mégsem tesz semmit. (Backman: Amit a fiamnak tudnia kell a világról)

 

Bátornak lenni nem azt jelenti, hogy az ember nem fél, hanem azt, hogy hiába fél, attól még megteszi, amit meg kell tennie. (Picoult: Második látásra)

 

– Isten irgalmazzon a bűnösöknek – búcsúzott a pap.
Mielőtt még eltűnhetett volna a folyosó végén, Viktor utánakiáltott:
– Eppur si muove! (Szántó: Egy pap vallomása)

 

Előbb-utóbb rá kell jönnie, hogy ha vágyik valamire, küzdenie kell érte. Ha folyamatosan csak ad meg ad, a végén nem marad neki más, csak a sajnálkozás. (Taylor: Végzetes játék)

 

– Miért nem raboljuk el ugyanúgy, mint a többieket?
– Ezúttal nem. Ridley Scott esetében ezt nem tartanám helyesnek. Mégiscsak a kedvenc rendezőm, ember. Egy ilyen fickót nem fújhatunk le gázzal. Ráadásul számomra mindig felettébb racionális egyénnek tűnt. Biztos vagyok benne, hogy ha pontosan elmagyaráznám neki, mit tervezünk, elnézné a népirtást, és értékelné a logikát.
– És ha mégsem?
– Nem is tudom. Esetleg akkor kiüthetjük. (Millar & Vaughn: Kingsman)

 

– talán a dolgok lényege soha nem is változik, csak a felszíne. (Karády: A füredi lány)

 

– Meg kell mondanom, St. Vincent átkozottul válogatós. Ha nőnek született volna, egy férfi sem volna elég jó neki.
– Sohasem elég jók – mondta pimaszul Lillian. – Ezért is a nőknek van egy mondásuk: célozz magasra, hogy aztán lejjebb adhasd. (Kleypas: Botrány tavasszal)

 

Furcsa, hogy a halál mindent átértékel, és összehozza az embereket. (Henry: Második otthonunk)

 

De mégis, hogy érted azt, hogy jaj lesz a cirmos cicának? Mi? Balesetet szenved? Megverik? Valaki felgyújtja a házát, csak mert evett egy kis vajat? Igazán nem akarom beleártani magam, de kivel szoktatok ti énekelni? Tony Sopranóval? (Backman: Amit a fiamnak tudnia kell a világról)

 

A szavaknak nagy erejük van, bármennyire is tünékenyek és láthatatlanok. A szavak olyan erősek lehetnek, akár egy várfal, és olyan élesek, akár a kés. A szavak csípnek, ütnek, megsebesítenek. Ám a szavak, a tettekkel ellentétben, segíteni nem igazán tudnak. Soha nem volt egyetlen ígéret sem, amely megmentett volna valakit; egyedül a beváltott ígéret hozhat megváltást. (Picoult: Második látásra)

 

Az elme csodákra képes, szükség esetén kérés nélkül siet az ember segítségére. Mint egy számítógép, képes egy perc alatt bonyolult programokat lefuttatni – genetikailag bennünk van, ez az ősi túlélési ösztön. Mindenkiben benne van. Kérdezzünk csak meg egy katasztrófatúlélőt, honnan tudta, hogy mit tegyen a vészhelyzetben, azt mondja majd: csak tudta. (Karády: A füredi lány)

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr3716564890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása