Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Farkas: Szerelem az étlapon

Smaragd Wellness Klinika 2.

2021. június 25. - BBerni86

Hazatérő, régi érzésekkel szembesülő, új esélyért dolgozó.

Hanna 18 éves volt, amikor egy nyár erejéig abba a fiatalemberbe bolondultan létezett, aki rég tetszett neki, és aki végre fel is figyelt a lányra. Bolond módon még hozzá is ment Olivérhez, ám mindössze egy hét után érvénytelenítették a frigyet, haragban váltak el és messze kerültek egymástól. Hanna egy családi vészhelyzettel szerelem_az_etlapon.jpgszembesült, és fel kellett adnia az álmait. Olivér volt az egyik, a remek szakácsiskola a másik. Ám 7 év alatt lettek támogató barátai, és ha nem is lett belőle séf, étteremben dolgozhatott. A gond akkor lép az életébe, amikor a barátnője, Lia férjének az üzlettársát bemutatják neki. Olivér az, aki hosszabb külföldi tartózkodás után most tért haza. A régi érzelmek felcsapnak: a vágy, de a harag is. Hanna menekülőre fogná, de Olivér akar még egy esélyt adni maguknak.

A második kötet után már egyértelműen látszik, milyen sorozat lesz a Smaragd Wellness Klinika. Amikor egy baráti társaság minden tagja sorra megtalálja az igazit, és egymás történeteiben mellékszereplőként jelen vannak végig. Sok ilyen van, most egy magyar szerzőtől is érkezett.

Ahogy az első kötet, a második is romantika és komédia határán mozog. Azonban ez a kötet sokkal sikerültebb romantikus komédiaként, mint Lia és Iván története volt. Annak ellenére, hogy ez is egy nagy klisét tett meg alapnak. Az egykori szerelmesek újra találkoznak, és a lángok felcsapnak.

Az alap hangulatot az adja, hogy reagál egymásra ez a két ember. Hanna elég heves, és neki bizony belefér, hogy a rendelését a volt férje nyakába öntse az egész étterem előtt. Olivér azonban állja a sarat, meg a menüt is. Limonádés huzavona ez, aminek pontosan tudjuk, mi lesz a vége, de az út odáig kellően szórakoztató. Ehhez a már emlegetett mellékalakok is hozzájárulnak. Ugyan ez nagyon Hanna – Olivér regénye, de emlékezetesek maradnak Gergő furcsaságai vagy éppen Lia kívánóssága is, ami miatt Iván hajnali kettőkor kénytelen mentás fagylaltot levadászni…

Némi pluszt ad az is a kötetnek, hogy beékelt, úgymond múltbeli levelek formájában a páros eredettörténetét is megismerjük. Farkas Andrea nem vitte túlzásba, nem írt hozzá egy tini romantikus regényt is, de a lényeget átadja. Így tud több tanulságot levonni, amivel ki is voltam békülve. Hogy fel kellett nőni, kellett pár pofont kapni az élettől, hogy tudják értékelni, ami az övék lehet. Nekem az is nagyon benne volt, mennyire fontos az időzítés.

Maga a szerelmi történet, a románc, ami kevésbé fogott meg. Részben azért is, mert a cselekmény, a szereplők is romantikus limonádéba illenek. Mindketten a múltbeli tragédiák miatt érzékenyített alakok, de különben nagyon egyszínűek. Olivér az apját gyászolja, Hanna az anyjáért küzdene, de van, amikor a szeretet nem elég. Hasonló a tragédia, hasonló jellemfejlődést vált ki, és ez is összeköti majd a kettőst. Mindketten keményen dolgozó, pozitív jellemek. Itt még csak olyan látványos egyedi vonás sincs, mint Iván cinikus, piszkálódó természete az előző részben.

Nem éreztem úgy, hogy lett volna igazi konfliktus és igazi tét. Mondjuk, mivel működött a humor és olyan nyári, csajos, gyorsan emészthető szórakoztató regény, nem is hiányoltam. Inkább örültem annak, hogy nincs beleerőszakolva a jelen idősíkban is egy nagy összeveszés, nagy gesztusos békülés – azt már eleve hozta az, hogy a házasságuknak úgy lett vége, ahogy.

Stílusában különben nagyon illik a másik után, ez is egy csajos, pillanatok alatt darálható könnyedség. Szórakoztatni akar, tudott is.

Különben van még szingli lány a csapatban, meg feltűnt a fiúk közt is egy mérnök. Jöhet az ellentétek vonzzák egymást kliséje is Kingáékkal?

 

Farkas: Szerelem az étlapon – Mint romantikus: 70% szórakoztató, könnyed. Humora elviszi végig, mellékalakokkal együtt.

Szubjektíven: 65% bár a történet maga kiszámítható, a sztori kellemes és nagyon csajos.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr5316579964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása