Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Idézzünk!

2021. augusztus 18. - BBerni86

Nekem vagy egészen kell egy társ vagy sehogy. Nem bujkálok, nem titkolózok, nem tagadok. Az nem az én világom. (R. Kelényi: Szédítő Balaton)

 

Varázslat, ha mondom! Csodálatos, édes főzeteket és más finomságokat készíteni nem lehet kizárólag tudományos alapon. A sütés olyan, mint az alkímia, és az elkészült finomság maga a cukorból szőtt, ehető szeretet. (Caplin: Egy krémes Párizsban)

 

Nem te döntesz arról, meg akarsz-e születni. Egyszerűen csak megjelensz. És a születéseddel el is dől a sorsod, mondják az emberek. A fenéket dől el. Én már csak tudom. Én nem egyszer, hanem ötször születtem meg. És mind az öt alkalommal ugyanazt a leckét kaptam. Nevezetesen azt, hogy az embernek néha torkon kell ragadnia az úgynevezett sorsát, és jól meg kell szorongatnia a nyakát. (Isikava: Folyó a sötétben)

 

– De az nem, hogy naponta kapjuk a telefonokat meg az e-maielek az anyádtól… azt sem tudom, miről. Önvédelemből inkább meg sem nézem.
– Bölcs vagy – sóhajtottam. – Pár napja felhívott, és azt mondta, hogy mostantól hetente friss táblázatokat küld a vendégek listájáról.
Alain a fejét csóválta.
– Könyvelőként szeretem a táblázatokat, de ez már a meggyalázásuk. (Pollard: Nyáridő a kis francia panzióban)

 

Nem szabad hagyni, hogy a lehetőségek elsuhanjanak az ember mellett… Ne sajnálkozással a szívében kelljen egyszer majd meghalnia. (Tallis: Bécsi vér)

 

Az életben lehet valami fekete vagy fehér, de ami e között van, az megannyi színek harmóniája, érzelmektől dús kavalkádja… (Chevalier: A hölgy és az egyszarvú)

 

Megvetette, mert nem is harcolt, mégis vesztett. Megvetette önteltségéért és gyengeségéért. Megvetette,mert csökönyösen nem vett tudomást semmiről, mert élhetetlen és ostoba volt. Neki magának küzdenie kellett, el kellett viselnie a nehézségeket, és bölcsességet, valamint türelmet kellett tanúsítania. A siker megveti a kudarcot. (Rutherfurd: Dublin - Az alapítás)

 

A féltékenység butaság. Semmi értelme, aki menni akar, azt hagyni kell. (R. Kelényi: Szédítő Balaton)

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr3516626884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása