Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

SpoilerZóna

N. Nagy: Keselyű

2021. szeptember 12. - BBerni86

keselyu.jpgA történet végére kiderül, hogy Keselyű mindig is aktív volt, csak úgy választotta az áldozatait, hogy ne keltsenek feltűnést. A baj az lett, hogy a fia, akit az utódjának nevelt, megunta, hogy nem ismerik a munkájukat. Csapdába csalta az apját és egyedül folytatta a gyilkosságokat.

Zalán pedig rádöbben, mi közöttük a kapcsolat. Fiatal lányként az anyja Keselyű (aki Babits nevelt lányának a fattya, akit árvaházba adtak, innen a Babits mánia) élettársa volt, szült is neki egy gyereket. A jelenlegi gyilkos a saját bátyja, akiről eddig nem is tudott. Egy napon rajtakapta a férfit, hogy a kisfiukkal az apját kínozzák. Keselyű pedig eltűnt a gyerekkel együtt. A nő szanatóriumba került, onnan kijutott, megismerkedett mással, férjhez ment és megszületett Zalán. A bátyja a társát keresi benne, de rájött, hogy Zalán nem csatlakozik hozzá. Így kilátásba helyezi, hogy Zalán fiából neveli ki majd a maga társát.

A rendőrség is kénytelen szembenézni azzal, hogy az egyik fiatal nyomozójuk egy sorozatgyilkos. Hiába kapják el Zalán segítségével és hal is meg, ez jelenti az osztály vezetőjének bukását.

Ahogy Zalán mindent átgondol, az egyik tanúban felismerni véle az öreg Keselyűt. Elhessegeti a gondolatot, pedig jól érezte. Richárd elmenekült a neki szánt sírból, és már tervezi, hogy új Babits-vers után folytatja a gyilkosságokat. Jónás imája után jöhet a Fekete ország.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr6316686512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása