Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

SpoilerZóna

Christie: Öt kismalac

2021. október 17. - BBerni86

A 21. éves Carla szép életet él: jómódú, eszes és csinos fiatal nő, aki élete szerelméhez készül feleségül menni. r2_152.jpgÁm most szembesült azzal, kiknek a gyermeke igazából. Apja, híres festő volt, akit a felesége mérgezett halálra, majd halt meg a börtönben. A kisgyermekük, feledve a régi életét, rokonoknál nőtt fel Kanadában. Ám a 21. születésnapjára megkapta anyja levelét, melyben megírta, hogy ártatlan volt, nem ő a férje gyilkosa.

Carla nyugodt szívvel akar férjhez menni – így Poirot lesz felkérve, hogy azon a végzetes hétvégén a házban tartózkodó emberekkel beszéljen, és igazolja.

Poirot minden történetben talál valamit. A nevelőnő látta, ahogy az asszony a halott férje kezébe nyomja a sörös üveget – de nem szólt, szerette a nőt és nem akarta bűnösebbnek láttatni, mint amilyennek tűnt.

A szerető állítja, hogy a festő elvált volna érte és új életet kezdenek együtt. Elmondja, amikor a feleség meghozta a sört, amíg őt festette a férfi, meg is jegyezte a megivásakor, hogy ma minden milyen keserű.

A család barátja, aki nagyon Caroline ellen vallott, elmondja, igazából miért voltr1_164.jpg annyira a nő ellen. Amikor a férje csapodársága miatt a nő egyszer kikezdett vele, ő tényleg akarta Caroline-t. A nő azonban visszakozott, még így is a férjét szerette.

A szomszéd birtokos, aki növényekkel dolgozott, mutatta meg az egész társaságnak a mérget, ami aztán a bajt okozta. Mindenki ott volt és látta, hol tartja.

Caroline húga akkor még kislány volt, aki kezdett kamaszodni. A nővére mindentől nagyon óvta – amikor testvére született, féltékenységében csúnyán megsebezte a kicsit. Nyílt titok volt, hogy a férje nehezen viselte, hogy mennyire kényezteti a felesége a testvérét. Intézetbe akarta küldeni ősztől, ami miatt szintén voltak viták.

r3_133.jpgPoirot pedig összerakja az igazságot: Caroline tényleg ártatlan volt. Látta, hogy a húga az italokat babrálta a hűtőben és tudta, hogy már volt olyan eset, hogy besózta a férje italát. Most azt hitte, ő tette bele a mérget a sörbe. Ezért nyomta az üvegre a férje kezét, ezért nem védekezett a bíróságon. Azt hitte, őt menti meg. A méreg azonban a pohárban volt, és nem a sörben. Azért is mondta a megivásakor, amit. A vita, hogy a lánynak mennie kell, valójában a szeretőre vonatkozott. Ez volt a festő módszere: festett, beleszeretett az alanyba, viszony, majd visszatért a képhez és utána búcsút mondott a nőnek. De ez a nő nem viselte ezt el. Ő mérgezte meg, majd nézte végig a halálát, míg készült a portré, amin Poirot fel is ismeri a gyilkos tekintetet. Kezdeményezi az ügy felülvizsgálatát, és Carla nyugodt szívvel házasodhat.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr8316724198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása