Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Brennan: A káosz leánya

Sabrina hátborzongató kalandjai 2.

2021. október 22. - BBerni86

Boszorkányos, kisvárosi, lányért küzdő.

Sabrina kemény döntéseket kellett, hogy meghozzon. Bár nem akart lemondani a lelkéről, hogy mindenkit megmenthessen, erőre volt szüksége, így lett teljesen boszorkány. Ez azonban nem jelenti azt, hogy elszakad az emberi felétől és a fénytől. Továbbra is segíteni akar, ha egyes kapcsolatok tiltottá is váltak a számára. a_kaosz_leanya.jpgBoszorkány nem lehet együtt halandóval, így Harvey és Sabrina nem maradhattak együtt. Eljár az akadémiára, képezi magát és meg akarja élni a boszorkány életét is. Ott jó barátja lesz az a Nick, aki arról hírhedt, hogy az iskolások nagy része már megvolt neki, tehetséges és nem lehet komolyan venni. Nick Sabrinát akarja, és életében először azt az emberiséget szomjazza, amit a lány jelent neki. Szeretni és szeretve lenni. Pont Harvey lesz, akitől meg akarja tanulni, hogyan. Mivel egy gonosz erő megint feléledt, a szerelmi ügyek mellett misztikusakat is intézni kell.

Ez egy olyan regény, amire nagyon rá kellene írni, hogy azoknak érdemes elolvasni, akik látták és szeretik a sorozatot. Annyira kötődik a Netflix sorozatához hogy anélkül mondhatni értelmezhetetlen.
Ez magyarázza a bajom is: az első évadon se értem végig, a későbbiekbe csak belepörgettem. Ez a regény meg tele van utalásokkal a sorozatra. Sőt, végig az az érzésem volt, hogy ez egyfajta kiegészítés a sorozathoz. Csak itt azokon van a hangsúly, ami a sorozatba nem került bele. (A fő történetszál meg ott volt, ez, amit ott nem mutattak.)

Sabrina kevesebbet is szerepel, nekem nem is hiányzott belőle több. Ő az a fajta hősnő, aki folyton gyötrődik, amit nem nagyon szívlelek. Most két világ, két fiú között van és hiába bátor boszorkány, aki nagyon menteni akarja a többieket, a magánéleti szenvedései nagyon nem tudnak lekötni. Igen, ifjúsági regény, abba ez kell, csak már nem tudom tolerálni, amikor két regénybeli álompasi között kell választani, ezért meg szenved. Jó vagy jó srác? Komoly dilemma – mondom én gúnyosan.

Ami eladta nekem a sztorit, és amiért annak ellenére tudtam szeretni, hogy gyakran nem nagyon értettem, milyen nagy harc és hogyan folyik a nem látottakban – szerintem az volt a Netflixen – az Nick és Harvey kettőse. Vannak közös pontjaik, elsősorban Sabrina, és ez segít áthidalni a különbségeket. Köztük sokkal inkább éreztem a kémiát, mint akármelyik szerelmi történetben a regényből.
De különben végig nevetgéltem azon, ahogy Harvey kiakad azon, ahogy a sátánista Nick egyes dolgokra reagál vagy ha valamit megtud a boszorkányok világáról, amit nehezen emészt meg.

A két fiú van mélyebben megírva, és jobban beleláthatunk a fejükbe. Ahogy Harvey gyötrődik azon, hogy a mágiát megveti, hogy vadásznak született, de a béke embere. Ahogy Nick felismeri magában, hogy szeretett akar lenni. Ezek érzelmileg is tettek bele többletet, és nem Sabrina világ-, vagy legalábbis városmentésében érzem az átérezhető szálat, hanem itt. Bár a fiúk konfliktusaiban is meghatározó a természetfeletti elem, ezek közelebb vannak a mindennapi dolgokhoz: ahogy a szülő szeretetéért, vagy egy lányért küzdenek és a magány ellen.

Könnyen olvasható, gördülékeny, és a humoros helyzeteket sokat javítanak rajta.
Azért nagyon-nagyon érzem, hogy jobb lett volna, ha előbb megnézem a sorozat második évadát…

 

Brennan: A káosz leánya – Mint YA fantasy: 70% kiegészítő kötet, több humorral és mélyített mellékszereplőkkel.

Szubjektíven: 65% a két fiú miatt jól elvoltam vele, de végig hiányérzetem is volt.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr4816701970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása