Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Idézzünk!

2021. november 03. - BBerni86

Mindig van kiút minden helyzetből. Lehet, hogy durva az a helyzet. Lehet, hogy úgy érzed, mintha elvesztetted volna a talajt a lábad alól. De mindig van kiút. (Moyes: Áradó fény)

 

A szavak azelőtt a házi feladatot jelentették számára, a kötelességet, de a könyvekben a szavak varázslattá válnak. (Thompson: Molly Southbourne ezer halála)

 

Mint minden nő ezen a bolygón, ő is olvasta az interneten a Kate Mossnak tulajdonított idézetet, miszerint: „Semmi nem lehet olyan finom, mint amilyen jó érzés vékonynak lenni”, és arra gondolt, „Már ne is haragudj, de kóstoltad már a sajttortát?!” (Baker: Ne add tovább!)

 

De a jó és a rossz indok nélkül követik egymást. Az egyik pillanatban még a pénz zuhog az égből, a másikban ürülék. (Koontz: A tiltott ajtó)

 

– Várjunk csak! Hiszen magának akkorák az ujjai, mint egy kifli! Hogy tud SMS-t írni egyáltalán? – kérdeztem.
– Sok hibával – morgott Torquin. (Lerangis: Az árnyak kriptája)

 

– Azt gondolod, változtathatsz a dolgokon?
– Igen. Az igazat megvallva, bárki képes erre. Azt azonban nem tudhatjuk, sikerrel járunk-e majd. Bár elbukni sosem szégyen. Az egyetlen szégyenteljes dolog, ha gyávaságunkban nem is próbálkozunk. (Lee: Az Ezüst Utazó: Példabeszéd)

 

Sok minden megváltoztathatja az embert, mert egyetlen dolog állandó: a változás. (Lowell: Az árnyékfalu)

 

Csak egy rövid ideig tart az életünk. Addig kell kiélveznünk, amíg még életben vagyunk. (Thompson: Molly Southbourne ezer halála)

 

– Le vagyok nyűgözve. Ha így vágna az eszed az órámon is, még kettest is kaphatnál – poénkodott, Rajmund pedig nem várt beszólás hatására elröhögte magát.
– Ahhoz ébren kellene lennem az óráján – vágott vissza nevetve (Leiner: Higgy nekem)

 

– Lehet, hogy én vagyok az őrangyalod.
– Te a megtestesült ördög vagy.
– Az ördög is angyal volt, ezt ne felejtsd el. (Lowell: Az árnyékfalu)

 

– Hogy jutott eszedbe szerződést írni?
Vállat vont.
– A szürke ötven árnyalata adta az ötletet. (O'Gorman: Piszkos tánc)

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr2616715272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása