Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Nicieza: Deadpool és Kábel

2022. február 12. - BBerni86

Világot egységesíteni próbáló, harcos.

Deadpool különleges megbízást kap egy egyháztól: kifejlesztettek egy vírust, amely lehet halálos fegyver is, de arra is használható, hogy minden ember külsejét egyforma kékre és nemtelenre változtassa. Így megszűnhetne a nemi és faji diszkrimináció. Wade, akit még mindig zavar a külseje, le is csap a lehetőségre. A betörés során azonban azzal szembesül, hogy nem ő az egyetlen szuperképességű ember, aki a vírust akarja. Eljött érte Kábeldeadpool_es_kabel.jpg is, a jövőből visszatért szuperhős, aki még gyermekként megfertőződött egy vírussal, és a maradék idejét arra igyekszik használni, hogy jobb hellyé tegye a világot. Elképesztő ereje van, és mindig feszegeti a határokat. Deadpool és Kábel rövid úton egymásnak esnek, és felváltva diadalmaskodnak egymáson, míg Kábel működésbe hoz egy tervet, hogy egy lépéssel egyesítse a világ lakóit, kékülés nélkül is.

Mit szeretek egy Deadpool képregényben? Az egyik biztosan Wade agyament viselkedése. Ő egy zsoldos, egy antihős. Gond nélkül gyilkol, fel lehet bérelni, és sajátosan nézi a világot. Mivel a teste összerakja magát, felépült nem egy fejlövésből – van, aki sportot űz abból, hogy az agyát robbantja szét (Kábel is ilyen). Lehet csodálkozni, hogy kissé zakkant a fazon?

Most azonban Deadpool egy más arca villan fel, és ez annyira nem tetszett. Itt komoly gondjai vannak az arcával és elég messze képes elmenni, hogy mindenki legyen egyforma, és így normális lehessen. Mélyebb trauma itt ez, mint amit általában mutat magából. Valahogy nem esett jól, hogy mélyebben nézünk a fekete-vörös maszk mögé, és a laza félig-meddig rosszfiú helyett egy szenvedő lelket találunk, aki szeretne normális lenni.

Ok, így is kapott beszólásokat és most is egy gyilkológép. Most is sok mindenbe belekeveredik, átküzdi magát a történeten. Csak éppen, ami nálam a Deadpool karakter esszenciája, az nem volt meg.

Ráadásul, ez inkább volt Kábel története, mint az övé. Deadpool nem az események kiváltója, inkább a létrejött helyzetben egyensúlyoz. Nathan viszont okozza a dolgokat, neki van terve és ő az, aki mozgásba hozza a többi szereplőt is.

Akár egy frenemy irányba is elmehetett volna a képregény, valamennyire ez meg is valósul, de nem igazán éreztem a két alak között a kémiát. Még akkor legjobban, amikor mindketten szó szerint nekiálltak szétesni, és egymás mutációját igyekeztek átadni egymásnak, hogy még életben maradjanak. Annak azért elég sajátos, fekete humora volt, ahogy folyni próbáltak egymás felé a padlón…

Nem volt ez egy olyan humoros történet, mint amit megszoktam. Akció volt ugyan benne, de nekem nem az az elsődleges. Itt pláne nem, mert elég sok olyan karaktert is mozgattak, akiket nem ismertem. Utána kellett olvasnom pl. Csodalány történetének is, és az X-Men harcosai között nem ő volt az egyetlen, akit most láttam először.

A külseje sem éppen olyan, amit jól esett volna lapozgatni. Ha belegondolok, egy olyan rész volt, ahol azért voltak olyan képek, amelyek szinte festőiek és van bennük valami plusz. Amikor jön az Ezüst Utazó, és ahogy ő van színezve. De különben a legemlékezetesebb sort is ez a karakter kapta.

Bőven volt már jobb történet is Deadpoolról, ez most nagyon nem tetszett.

 

Nicieza: Deadpool és Kábel – Mint képregény: 45% az akció és a beszólás adag megvan, de a páros közti kémia és a nagyobb történet nem az igazi.

Szubjektíven: 35% nem tetszett, ahogy rajzolva van. Nem tetszett a szenvedő Deadpool sem.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr7516812350

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása