Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Reynolds: A végzet ellen

2022. június 18. - BBerni86

a_vegzet_ellen.jpgFülszöveg

„Bármit ​megtennék, hogy újra láthassam,
csak még egyszer hallhassam a hangját.”

Mikor Jack egy buliban megismeri Kate-et, rögtön beleszeret. Hamarosan a barátainak is bemutatja, akiket a lány ugyanúgy elvarázsol, mint Jacket.

Csakhogy Kate meghal. És azt hinnéd, hogy a történetük ezzel véget is ért, de tévedsz. Most kezdődik csak igazán.

Kate halála ugyanis visszaröpíti Jacket a kezdetekhez, a találkozásuk pillanatához. A lány újra ott van, egészségesen, boldogan és bájosabban, mint valaha. Jack már-már azt hiszi, becsavarodott, de aztán rájön, hogy ezzel új esélyt kapott.

A fejébe veszi, hogy megpróbálja megakadályozni Kate halálát. Időközben azonban rá kell jönnie, hogy a cselekedetei bizony súlyos következményekkel járnak. És mikor egyik döntése egy számára fontos személy életét sodorja veszélybe, végig kell gondolnia, meddig is mehet el annak érdekében, hogy megmentse a szeretteit.

Szerintem

Pedig imádom az időhurkos sztorikat, de ezt most nagyon nem szerettem. Talán kamaszként egy fokkal jobban értékeltem volna, most viszont néha komolyan nem értettem, minek is olvasom ezt.

Egyes gondom: a magyarázat a nagy semmi. Jackkel újraindul az időszak, de miért és hogyan? Ha nincs is igazi magyarázat, legalább valami. De még annyi sem, hogy egy szerencsesütin van egy mondóka, vagy akármi. Ez már kapásból az agyamra ment. Ehhez kapcsolódik, hogy attól még átverve is érzem magam, hogy a végén Jack közli, hogy valójában nem 4-szer élte át ezt a sztorit, sokkal többször. Csak nekünk összegyúrta ennyi esetre. Na, kösz szépen, nálam még lejjebb nyomta az értékelésem.

Kettes gondom: olyan szinten tele van párbeszédekkel a sztori, hogy helyenként nem is regénynek tűnt, hanem színdarabnak. Nem vagyok a leírások rajongója, de ez már túlzottan a másik oldal. Csak beszélnek és beszélnek és beszélnek… József Attilával szólva fecseg a felszín, hallgat a mély.

Hármas gondom: maga a szerelmi szál. Már az, ahogy Jack pillanatok alatt felejti el az évek óta tartó, be nem vallott és reménytelen szerelmét Jill iránt. Hirtelen már Kate a minden, de szélsőségesen. Pedig még mellékszálon akadnak érdekes ötletek szerelmi téren, mint a bunkó barát, aki azon mereng, hogy mennyire rombolná a megítélését, ha szakítana egy beteg lánnyal. De a Jack – Kate vonzalom nem tudott lekötni.

Negyedik gondom: még csak az sem tetszett, ahogy meg van írva. De ez adódik a fentebb említett dolgokból is, mint a párbeszédek nagyon nagy túlsúlya vagy a becsapós szerkesztés.

Ötödik gondom: nem fogom tudni elmagyarázni, de irritáltak a szereplők. Pontosítok: Jack és Kate idegesítettek. Kate játszmázása, vagy Jack életmentő tervezése. Jaj.

Próbálnék valami kedveset is írni róla, de most nagyon nem megy. Pozitív az üzenete, jó a vége – passz. Most nagyon az van bennem, hogy nekem ez nem jött be.

Idézet:

Az egyetlen igazság az orvoslásban… az az, hogy nincs igazság. Nem tudjuk. Csak praktizálunk, és nem mindig van igazunk. Néha nagyon elrontjuk a dolgokat.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr9917842175

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása