Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Roberts: Igazából Görögország

2022. szeptember 19. - BBerni86

Fülszövegigazabolg.jpg

Csendesen, ​meghúzódva, biztonságban. Így él Becky, mióta a legutóbbi szerelmi kapcsolata nagyon csúnyán ért véget. Ráadásául anyagilag sem áll túl jól, ám egy nagyszerű ajánlat lehetőség kínál arra, hogy kiszabaduljon a szürke hétköznapokból, és két hétre elutazzon a görög Szkiatosz szigetére. Talán épp kedvenc ABBA-filmjének helyszíne jelenti majd azt a fajta kikapcsolódást, amire Beckynek épp szüksége van.

A Mamma Mia! sétahajó fedélzetére lépve Becky a kikötőben hagyja a félelmeit, hangosan énekli a slágereket, és kihasznál minden lehetőséget, amelyet a görögországi vakáció kínál. Érdekes emberekkel barátkozik össze; fiatalokkal, idősekkel, köztük tősgyökeres helyiekkel is – mint például az elképesztően vonzó étterem-tulajdonos, Kürosz.
Csillagfényes randevúk, ínycsiklandó mediterrán ételek, séta mezítláb a selymes, homokos tengerparton…
Amikor Kürosz megkéri, hogy maradjon a szigeten, Becky megdöbben. Vajon tényleg képes lenne itt új életet kezdeni, és rábízni magát erre a bohém, kedves fickóra?
Ám mielőtt eldönthette volna, hogy letelepedik a szigeten, és új életet kezd, felbukkan a exe, aki annyi fájdalmat okozott neki – és második esélyért könyörög.

Vajon Becky visszabújik a biztonságos csigaházba, ahol nem törik össze újra a szívét, vagy Görögországot és Küroszt választja?

Szerintem

Nagyon nyári, nagyon csajos, könnyed

strandkönyv. Néha komolyabb kérdéseket is bedob, de egy nagyon hangulatos és kikapcsoló kötetről van szó.

Hősnőnk, Becky egy megrekedési ponton van. 3 éve a barátja bántalmazta – megkéselte –, és a nő az egész életét megváltoztatta. Leköltözött vidékre, megszakította a korábbi kapcsolatait, csak a szülei maradtak, akik a közelébe költöztek. A boltja nem nagyon megy, és még mindig fél. Látszólag boldog, a szenvedélye a munkája, vannak jó barátnői, de nem tudott újra bízni és nyitni az emberek felé. Nagyon szerethető nő, ezzel az egy problémával.

A történetben a nagybátyja ajánlja fel, hogy amíg vitorlázik, vigyázzon a barátnőivel a görögországi villájára. A három nő elutazik, és Becky olyan tapasztalatokat gyűjt, hogy az a bizonyos nyitás is megtörténhet. Egy új szerelem, a környezet, a szembenézés saját magával.

Csajos könyv azzal is, hogy a két barátnőjének is megvan a maga baja, egy más élete, ami szintén hoz csajos témákat. Házasság, hosszabb-rövidebb távú együttélés, féltékenység, gyereknevelés. Munka – mindenki másféle munkát végez, így karrier kérdések is többféleképpen előfordulnak. Bár elsősorban családi boldogságra törekednek, mindegyikük.

Sokat beszélgetnek, nyaralnak és valóban egy pihenős történet. Strandolnak, jókat esznek, hajós kiránduláson vesznek részt, buliznak, moziznak. Pazar a környezet mindehhez és át is van adva, hogy milyen szépség veszi őket körbe. Amit túlzásnak éreztem: a Mamma Mia! Szerencsére a történetben nem annyira, mint a fülszövegben, de jelen van. Mamma Mia hajótúra, a moziban is azt a filmet nézik meg. Bár lehet, azért nem tudom ezt a szálat átérezni, mert messze vagyok attól, hogy a film rajongója legyek. Én kb. úgy vagyok vele, mint a hajótúra egyik vezetője: a hajózás meg a táj ok, de folyton az ABBA…

A barátnős részek, a család összetartása kifejezetten szerethető benne. Mindig nagyon vártam, amikor Becky az anyjával beszélt, aki újságolta, milyen akciókat vezetett be a lánya boltjába. Azon tudtam mosolyogni. A lányok elutazása után azonban előtérbe kerül Kürosz, a jóképű helyi étteremtulaj és a szerelem. Ez már kevésbé kötött le, de az egész hangulathoz és élet pozitív irányba tereléshez kell ez is.

Annyira nem nyaralós könyv, hogy pl. Görögországba magammal vigyem és bejárjam vele a helyszíneket – pedig én az ilyesmit nagyon tudom díjazni –, de strandkönyvnek remek. Napsütéses, barátnős, kellemes, és mellette egy-egy nehezebb témát is fel tud dolgozni, így nem csak egy nyári, barátnős, szerelmes kötet.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr4617911397

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása