Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Cook: Szabadnap

Bosszúállók 5.

2022. október 01. - BBerni86

Fülszövegszabadnap.jpg

A Bosszúállók kalandjainak fergeteges, új korszaka folytatódik ebben a kezdő olvasóknak készült képregényben!

Ragadj meg egy csapattársat, és vágjatok bele a kalandba Bosszúállók-stílusban! Katie Cook író és Butch Mapa rajzoló három akciódús történetében szokatlan szuperhőspárosok egyesítik erejüket, hogy meghiúsítsák a gyalázatos gonosztevők terveit.

Először is, hogy megakadályozzák Loki legújabb ármányát, Thor és Hangya elmennek… a bolhapiacra?! Aztán egy általános iskolai látogatás során Amerika Kapitány összefut az alávaló Cókmókussal! Rengeteg gyerek kerül veszélybe, és Kapi egyetlen segítsége nem más, mint Mókuslány! Végül elszabadul a káosz, amikor egy ördögi gonosztevő meglóg Doktor Strange egyik leghatalmasabb varázstárgyával, de szerencsére Marvel Kapitány ott van, hogy segítsen a visszaszerzésében.

Szerintem

A nagy kalandok után ez

egy nagyon humoros, könnyed darab, én végig jókat mosolyogtam rajta.

A koncepció szerint a hősök kivesznek egy szabadnapot. De persze mindenki belekeveredik valami őrült és idióta helyzetbe, így egy tőle szokatlan társsal tőle szokatlan tetteket kell végrehajtani. Amerika Kapitány kisiskolásoknak tartana előadást a Mókuslánnyal, de a technika tanár, egykori és béna gonosztevő, pont most akarja bizonyítani, hogy ő még Amerika Kapitánnyal is felvenné a versenyt. Mondanom se kell, micsoda csata lesz itt, csillámos ragasztópisztollyal meg hasonlók. De kap saját kalandot Doktor Strange Marvel Kapitánnyal – süti- és köpenyvadászat – és Thor a Hangyával bolhapiacozik.

Rengeteg ismert karaktert mozgat, és miközben akad egy-egy valóban veszélyesebb pillanat is, itt a humoré a főszerep. Kisebbek a tétek, bolond helyzetek sora az egész. Az is jó ötlet, hogy 3 kisebb részből rakták össze a füzetet. Keret is van, össze is függenek, és valamiképpen össze is érnek, hiszen pl. többen kikötnek valamiért az általános iskolában.

Mondjuk, az tudott kissé irritálni, hogy milyen alakok meg nem jelennek. A Mókuslányt még mindig emésztem – komolyan van ilyen Marvel hős? El nem tudom képzelni, milyen saját kalandjai lehetnek. Pedig én Csipet Csapat rajongó voltam, de akkor se tudom elképzelni, amint mókusokkal menti a világot.

A grafika még mindig szép. Színes, látványos, jól komponált.

A világmentések után kellett is egy ilyen mókás epizód!

Idézet

Amerika Kapitány: Te most… leöregeztél engem?
Mókuslány: Nem voltál jégbe fagyva vagy száz évig?
Amerika Kapitány: De az nem… hát… tudom, de… oké.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr1517917781

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása