Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Young: Mordály és Groot Hantabanda 1.

2023. augusztus 09. - BBerni86

Fülszöveg: hantabanda.jpg

Ördögi veszélyek, őrült rejtélyek és elképesztő kalandok várnak, ha útra kelsz kedvenc kozmikus párosoddal, Mordállyal és Groottal! Ha szereted a kalandokat, az állatokat, a világűrt és a morbid poénokat, akkor ezt a könyvet neked találták ki!

Szerintem: 

Galaxis Őrzői világ, de nem egészen az. Ha ezt a képregényt el kellene helyezni, szorosan kapcsolódik

az Őrzőkhöz, de Groot és Mordály azon kalandjait meséli el, amit a többiektől külön éltek meg. Nem előzmény, nem más sztori, csak közben vannak saját dolgaik is.

Az első történet pont erre jó példa. A két barátot mindenki halottnak hiszi, noha élnek, csak külön úton járnak. Mordály az emlékei nélkül diktátor, Groot pedig meg akarja menteni. Kaland, humor és átverések a recept. Pörgős, gyors cselekmény és eszement ötletek. A kedvencem Zsebes és Bozót alakjai, akik olyanok, mintha a mi párosunk paródia, vagy párhuzamos univerzumba tartozó verziója lenne. Ahogy ezek bírnak egymással perlekedni… Közben más képeken látjuk, hogy temetik el őket az Őrzők, vagy a végére hogyan térnek haza. Vagyis, nem Galaxis Őrzői, de abban az időszakban, külön utakon járó történetek.

De aztán furcsának találtam, hogy az újabb történettel már nincs összekötés. Nem egy történetet mond el a képregényfüzet, de még csak összefüggés sincs közöttük. Külön Groot és Mordály kalandok következnek. Ha már egy kötetben vannak, én nem bántam volna legalább valami utalást, hogy egymás után játszódnak, vagy bármilyen összekötést, de nincs. Akár úgy is lehetne kezelni a füzetet, mintha több Groot – Mordály történet lenne. Tulajdonképpen az is, csak egyben kiadva.

Ami közös, az a humor és az akció keveréke bennük. Még egy olyan történetben is, ami látszólag csak beszélgetésből és szerepjátékból áll, kikerekítenek egy hatalmas, idegen lényekkel teli összecsapást. Hiszen megtudjuk, hogy milyen a fantasy football Vasember szerint… A végén meg majd megszakadtam, amikor a szerepjátékban Tony Stark lett a Cukoria nevű nyúl, aki megehette a varázsrépáját…

Ezen kívül van még egy menekülős harcolós történet, amikor egy idegen nép küldötte jön bosszút állni, mert a páros lenyúlta a szent dobozukat. Ez fogott meg legkevésbé, de az is lehet, hogy a végére már elfogyott a lendületem. Azért annyira egyforma a viselkedésük, hogy több történet egymás után már sok volt nekem, ha különben bírom is a Groot – Mordály párost.

Ha valamit meghiányolok, az egy igényesebb grafika. Éppen csak elmegy és nem ronda a képregény. Nem is tudom, mi lenne a jó jelző. Elnagyolt? Mintha még éppen csak egy kis beletett munka kellene, hogy szebb legyen, de nincs benne. A fantasy fociban pl. kifejezetten zavaró, ahogy Mordály nagy piros szemei valósággal kiesnek a fejéből.

De ezzel együtt is, jó szórakozás. A páros és az agyament kalandok, a humor eladta. Be lesz szerezve a folytatása is, mert lesz az is.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr2918187309

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása