Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Maggs: Kozmikus macskatasztrófa

Marvel kapitány 1.

2022. október 01. - BBerni86

marvel1_2.jpgFülszöveg

Kísérjétek el Marvel Kapitányt magasabbra, távolabbra, gyorsabban a legújabb, minden korosztálynak szóló, korszakalkotó kalandján!

Carol Danvers és legjobb barátnője, Jessica Drew csendes estéje macskatasztrofális fordulatot vesz, amikor Manhattan kisboltjait dühödt cirmosok hordája rohanja meg! Ráadásul nem is közönséges macsekok, hanem flerkenek: a legszörnyűbb, zsebdimenzió-gyomrú, csápjaikkal mindent elnyelő macska-hasonmások az egész univerzumban! Carol biztos benne, hogy egyedül is kivágja magát a kandúrva helyzetből, de vajon le tudja győzni a szőr-nyű ellenséget időben? Na és milyen megbízhatóan működik a telefonkereső szolgáltatás? Lesznek még macskás szóviccek? A flerkeninvázió megkezdődött a Marvel-akcióhősök lapjain!

Szerintem

Eddig ez a leginkább

gyerekeknek készült Marvel képregény, amihez szerencsém volt. Az egész történet, a humora, de még a képek is a kisebbekre vannak belőve.

A történet szokás szerint egyszerű. Macskák tömegével vonulnak, és az éppen ráérő Marvel Kapitány elmegy rájuk nézni. Kiderül, hogy ez egy nagy csapat flerken, akiket a kree fegyverként használ. Szerencsére a Galaxis Őrzői éppen ráérnek besegíteni…
Rá kell jönni, mi történik – nem nehéz, az egyik gonosz szépen elszónokolja az egész tervet –, aztán el kell pusztítani a jeladót és ennyi. Nem egy nagy bonyolult kaland. Követhető, van pár akciójelenet benne és néhány beszélgetés. Nem körömrágóan izgalmas, és még korhatáros is. Mivel a flerkenek is áldozatok, úgy kell őket megfékezni, hogy ne bántsák őket.

Halmozzák a macskás nyelvi poénokat, amelyek mai aggyal fárasztóak. Egy-egy még elment volna, de a végére szinte versenyt csinálnak abból, hogy ki tud még egyet benyögni. Részvétem a fordítónak, ebbe bele lehet őrülni. A szituációs poénokat jobban bírtam, vagy amikor az Őrzők fintorognak Carol szagán.

Carol narrálja is az eseményeket, és kicsit Deadpool is eszembe jutott, ahogy a belső monológja becsatlakozik a párbeszédekbe. Ok, Carol nem szociopata és mások az értékei, így ezek a plusz hangok sem ütöttek akkorát.

Ha már értékek: szinte szájbarágósan arra megy ki minden, hogy kellenek a barátok és mennyire jó dolog, ha vannak. Nem véletlenül a Galaxis Őrzői csatlakoznak be a kalandba, ők maguk is ezt példázzák. De Carol mellé odatették a Póknőt, aki annyira jó barátnője, hogy az már majdnem LMBTQ szálnak tűnt, pedig nem az. Csak Jessica ennyire ölelkezős, ami nem különösebben tette számomra szimpatikussá.

A külcsín pedig olyan, mint egy szépen rajzolt mesefilm. Helyesek a szereplők, a cicák kifejezetten cukira sikerültek. Egyedül talán Carol harci sisakja nem tetszett, de túl tudom tenni magam rajta.

Kissé érzem, hogy ebből már kinőttem, de a cuki állatkák – még akár Mordályt is beleértve – azért elvitték.

Idézet

Drax: Megtartok hetet.
Gamora: Nem tarthatsz meg hetet.
Drax: Hatot?
Peter Quill / Űrlord: …talán hatot.
Mordály: Öljetek meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr8817918293

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása