Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Ewing: Bízz bennem, Loki vagyok!

Asgard ügynöke 1.

2022. október 09. - BBerni86

loki_2.jpgFülszöveg

A CSÍNYTEVÉS ISTENE ERŐSEBB, OKOSABB ÉS GALÁDABB, MINT VALAHA.

Asgard egyszemélyes titkosszolgálataként Loki készen áll átcsalni, átlopni és áthazudni magát minden zűrzavaros és veszélyes küldetésen, amire a Mindenek Anyja küldi. Ha kell, a Bosszúállók Tornyába is betör – és ez még csak a kezdet!

Az ijfú isten összeakaszkodik az ármánykodó varázslónővel, Loreleijal egy monte carlói kaszinóban, majd bepillantást nyerünk Asgard hőskorába, ahol a sagák legnagyobb hőseivel szövetkezik, hogy együtt kutassanak fel egy legendás kardot.

Hogy be tudjon törni Asgardia legmélyeb várbörtönébe, Lokinak egy csapatra lesz szüksége, ám toborzás közben olyan akadályba ütközik, amivel talán ő maga sem tud megbirkózni. Mialatt Asgardért – és közben önmagáért – harcol, kénytelen azzal szembesülni, hogy nem ő az egyetlen, aki kiválóan tud titkot tartani…

Szerintem

Hogy válik Loki

modern hőssé? Végül is, csak meg halnia hozzá, és új testben újjászületnie. Így a Gonoszság Istene helyére az ifjú Loki lép, aki küldetéseket hajt végre, hogy régi tetteit elfelejtsék és megbocsássák. Ő lesz Asgard ügynöke.

A képregény ezen küldetésekbe enged betekintést, és az ifjú Loki életébe, aki jól megvan a Földön és szeret videójátékozni. Elsőként megmenti Thort, akinek szembe kellett néznie azokkal az igazságokkal, melyeket maga előtt is tagadott. Majd a Földön rejtőző asgardi hősöket/isteneket kell levadásznia és hazavezetnie. Csak éppen Loki érzi, hogy valamit titkolnak előle és így saját szakállára is küldetésbe kezd…

Maga a történet kerek, bár még nem értem, mi lesz a végjáték. Nem simán Loki megváltó küldetéseit ismerjük meg, van egy egyelőre rejtett játszma is a történetben. Így jöhet vissza a Gonoszság Istene, és válik kérdéssé, hogyan tovább.

Loki remek antihős alapanyag: ez a fiatal énje még játékos, nincs benne gonoszság, bár csibészség igen. Megvan a magához való esze, önállósítja magát, akár szabályt is szeg, de itt el tudom hinni, hogy nem akar rosszat. A körötte levők kevesebb vonással jellemzettek, de jellegzetesek. Meg lehet ismerni minden szereplőt, és jól összeállnak csapattá is. Mosolygós, amikor kiviteleznek egy betörést és heist movie jelleggel betörnek Asgardba, és még sikerrel is járnak. Mert mindenki tud valamit, amivel hozzátesz a csapathoz. (A múltban azért voltak mocskos húzásai – nyomorult hódot tudtam sajnálni. Azt miért kellett neki?)

Bírtam benne, hogy van humor, de nem akar komédia lenni. Már azon kész voltam, amikor Loki kapásból megkapja, hogy olyan a kinézete, mint egy OneDirection tagé. De jópofa a vakrandi is, vagy éppen a betörés.

A rajzolása is szép. Az emberi alakok, az akció jelenetek, a dinamika. Illeszkedik a Thor képregényekhez is, legalábbis a vízió a jövőbeli Thor királlyal nagyon egybecseng a kiadó másik Thor sorozatával, még utalás is van az abban történtekre.

Különben is sok az utalás, ami azért tudott zavarni is. Minden fontosabb esemény előzménye vagy éppen ennek a történetnek egy cselekményszála másik képregényben van benne. Hiába érthető így is a sztori, azért birizgálja az agyam, hogy ez csak egy töredéke az egésznek, egy nagyobb történetfolyamnak.

Eddig tetszett, a folytatásból majd kiderül, mit fogok szólni a cselekmény alakításához.

Idézet:

Sólyomszem: Biztos, hogy ez Loki? Kicsit olyan… One Directionös.

Sigurd: Nos, ebben az esetben… …tartozom egy vallomással. Igazából balkezes vagyok.
Loki: Ó? Akkor nekem is el kell mondanom valamit… én is láttam azt a filmeeet!

Gram kardja, átitatva az igazság átkának vérével, most oly éles volt, mint maga az igazság. Habár halált még egy ily súlyos seb sem hoz. Az igazság legtöbbször csak fáj.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr6417922333

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása