Minden napra egy könyv

Minden napra egy könyv

Maggs: Hangyányi célok

Marvel kapitány 2.

2022. október 09. - BBerni86

Fülszöveghangyanyi_celok.jpg

Carol Danvers megszokta, hogy magasabbra, távolabbra, gyorsabban megy, mint bárki más, de a Megállíthatatlan Darázzsal közös kalandjának jeligéje a kisebbre, alacsonyabbra, lassabban lesz!

Volt már vadászpilóta, Bosszúálló és flerkenkedvelő, de egyik sem volt olyan nehéz, mint a mostani munkája, mint… vezetésoktató! Miután az A.I.M. megkaparint egy kevés Pym részecskét, Nadia Van Dyne – azaz a Megállíthatatlan Darázs – vezetésórái még a vártnál is nagyobb kihívást jelentenek majd. Sikerül a hirtelen apróra zsugorított Carolnak és Nadiának megfejteni az A.I.M. tervét, mielőtt túl késő lenne? Kiderül a legújabb, pinduri Marvel-akcióhősök kalandból!

Szerintem

Ha az első kötetre azt írtam, hogy

kicsiknek van írva, erre halmozottan igaz, azzal a kiegészítéssel, hogy a girl power üzenet is tombol benne.

A történet megint csak egyszerű: Marvel Kapitány vezetni tanítja a Hangya eltitkolt lányát, Nadiát Tony Stark sportkocsijával. Csak éppen az A.I.M. éppen most támad rájuk, és kicsivé zsugorítja őket. Még szerencse, hogy Nadia zseni, akinek van egy tinilányokból álló zsenicsapata és nem csak erővel élnek, mint Carol, aki nehezen szokja meg, hogy kicsi, lassabb és az erejét sem használhatja az A.I.M. ellen.
Lineáris, gyors, lányos csevejekre és harcokra épül. Most talán több is a betét, nem csak azt látjuk, ahogy Marvel Kapitány és a tini Darázs visszavágnak a tudósoknak és visszaszerzik az eredeti méretük.

A humora most nem cukiságra, hanem arra épül, hogy Carol kénytelen más módszerrel megoldani a helyzetet, mint amit eddig használt. Most nem csaphat oda, és ettől rendszeresen ki is akad. Azért, egy szóviccet most is megengedtek maguknak. Az A.I.M. adott nevet a hősöket összekicsinyítő és eltaposó tervüknek – Tapossa laposra. Fájdalmas, tudom. Annál már csak az durvább, hogy milyen rózsaszín Barbie kocsit szereznek Tonynak a tönkrement sportkocsija helyett. Még virágok is vannak az oldalán…

Fontos benne, hogy az embernek kellenek barátok és ők önzetlenül segítik egymást. Carol bízni tanul Nadiában, aki meg támaszkodhat a barátnőire. Süt az egészből, hogy többen többek, mint lennének szólóban.
Fontosnak érzem, hogy itt aztán minden fontos szereplő csaj. Carol, Nadia, a tudós lányok, de még a főgonosz A.I.M. tudós is nő. Azt meg hagyjuk is, hogy Carol hányszor mondja el, hogy ő a legerősebb Bosszúálló. Nem csak egyszer többször, mint amit elviselek. Túl van pörgetve ez a girl power.

A külcsín továbbra is szép. A rajzok, az alakok, de még az akciók is jól néznek ki. Színesek, plasztikusak, rajzfilmet idéznek.

Egynek elment, de tényleg jobban szeretem a kiadótól a Bosszúállók-sorozatot. Ez nekem nagyon kislányos.

A bejegyzés trackback címe:

https://regenyvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr3817919949

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása